32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIJEĆE ZA PREVENCIJU: Održan webinar na temu ”Prevencija nasilja u obitelji i...

VIJEĆE ZA PREVENCIJU: Održan webinar na temu ”Prevencija nasilja u obitelji i nad djecom u doba pandemije COVID 19”

Na inicijativu Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije, Upravni odjel za društvene djelatnosti organizirao je webinar za sve stručne suradnike osnovnih i srednjih škola  na području Županije na temu ”Prevencija nasilja u obitelji i nad djecom u doba pandemije COVID 19”.

Na webinaru su sudjelovale i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić kao i članice Vijeća za prevenciju Nina Skurić i Silva Capurso.

Uvodnu riječ dao je župan Dubrovačko-neretvanske županije, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju, Nikola Dobroslavić koji je ovom prilikom zahvalio svim sudionicima na odazivu.

”Vidim da ste svi prepoznali važnost ovog problema kao i potrebu za sveobuhvatnim djelovanjem u svrhu moguće prevencije i umanjivanja posljedica”, rekao je župan.

Interaktivno predavanje na ovu temu održala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koja je ukazala na načine prevencije obiteljskog nasilja i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih. U dijelu programa koji se odnosio na raspravu o ovaj iznimno važnoj temi  sudjelovala su 43 stručna suradnika zaposlena u osnovnim i srednjim školama diljem županije.

Održavanje ovog webinara potaknuto je izlaganjem načelnika PUDN Ivana Pavličevića na prošlom zasjedanju Vijeća za prevenciju DNŽ, koji je tada istaknuo kako je uslijed pandemije; koja je prisilila ljude da više vremena provode u zatvorenom prostoru; došlo do povećanja napetosti i nervoze kod pojedinaca, a posljedično i većeg broja slučajeva nasilja u obitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA