30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaDupromoU konavosku Vinariju Miljas je stiglo još jedno zlato: želite li iskustvo...

U konavosku Vinariju Miljas je stiglo još jedno zlato: želite li iskustvo i znanje za rad u vinogradu i vinariji, javite im se!

Na VINISTRI, najznačajnijoj međunarodnoj vinskoj manifestaciji u regiji, koja ove godine slavi svoj 30.- ti jubilej, “Malvasija dubrovačka” Vinarije Miljas iz Konavala je osvojila zlatnu medalju.

Time potvrđuju svoju višegodišnju kvalitetu koja kroz zlatne kapi uznosite dubrovačke sorte svjedoči o tradiciji, trudu, znoju i žuljevima obitelji Miljas koja se vinogradarstvom i vinarstvom bavi dulje od stoljeća, preciznije, preko 130 godina. Zlatna Vinistrina medalja koja će se naći u vitrini nagrada koje su vina Miljas već osvajala, potvrda je i dobre procjene vinskog akademika Daniela Čečevca koji je njihovu “malvasiju dubrovačku” uvrstio među stotinu najboljih hrvatskih vina. Obiteljsku vinarsku priču i, kako bi u Konavlima rekli, “podumjenat” na kojemu je izrasla kvaliteta kuće Miljas pretočena u vrhunske i kvalitetne etikete njihovih vina, preuzeli su od oca i djedova, braća Miho i Zvonko.

Nasljednicima obiteljske loze koja se s vinovom lozom splela još davne 1897. godine, spavanje na lovorikama nije životna opcija, stoga u svoj posao neprestano ulažu i novac i nova znanja bez kojih nema ni razvoja ni napretka. Iz jedne od najstarijih konavoskih vinarija koja se danas diči najnovijom tehnologijom izlazi 8 vrhunskih i kvalitetnih bijelih i crnih vina koja su sve traženija na tržištu. No, životna i poslovna filozofija dvojice braće, od kojih je Miho zadužen za marketing, a Zvonko kao diplomirani agronom i enolog, okrenuta je prema budućnosti – putem znanja. Znanje je moć, a dijeljenje znanja i iskustva koje je već iznjedrilo visokokvalitetan proizvod na tržištu, kao da je njihov trenutačni poslovni imperativ.

Sa trunkom žaljenja ističu kako u Konavlima opada interes za bavljenjem vinogradarstvom i vinarstvom među mladim ljudima, a tome na ruku ide i sustav školovanja u kojemu nema mjesta za srednju poljoprivrednu školu u našemu kraju. Ideja za koju bi voljeli da se ukorijeni u ovo naše plodno i puno potencijala tlo, je da se počne razmišljati o načinima na koje bi se mladi ljudi zainteresirali za ovu granu gospodarstva koja može osigurati lijepu egzistenciju i pojedincu i obitelji. U svojim vinogradima i vinariji spremni su pružiti jako dobre uvjete rada mladim zainteresiranim ljudima, pogotovo Konavljanima koji bi stjecali znanje i iskustvo uz dokazanog vinara i enologa kakav je Zvonko Miljas.

Bez znanja nema budućnosti, danas je svakome moralo postati posve jasno, osobito na tržištu koje zahtijeva neprestano dokazivanje i napredovanje. Znanja i iskustvo koje obitelj Miljas ima ugrađeno u više od stoljeća dugu tradiciju i požrtvovnosti i načina života uz rad u vinogradima, ali i u proizvodnom pogonu vinarije, svakome može pružiti i put ka osamostaljenju i podizanju vlastitog vinogorja.

Miljasi su puni dobre volje i želje da budu kamenčić u izgradnji mozaika slike Konavala kao važne i kvalitetne vinarske hrvatske regije jer za to postoji i te kakav potencijal.

Pa, ako netko sebe vidi u ovoj lijepoj obiteljskoj priči koja može biti dio priče šire zajednice, ako je željan novih saznanja i znanja koja će mu pomoći i u pokretanju vlastitog posla u nekoj doglednoj budućnosti, može se javiti na

broj mobitela 098 177 41 47 ili email: miljas.vina@gmail.com

Ako se vidite u tom poslu ili želite provjeriti je li to za vas, javite se. Nemate što izgubiti, a puno toga možete dobiti!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA