27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleAgroturizam Konavle poziva: Kreirajmo zajedno "Konavoski eko park" na Ljutoj

Agroturizam Konavle poziva: Kreirajmo zajedno “Konavoski eko park” na Ljutoj

Udruga Agroturizam Konavle u okviru ovogodišnjeg proljetnog programa nastavlja s aktivnostima. Jučer su organizirali “Radni piknik” uređenja prostor za uspostavu „Konavoskog eko parka” na rijeci Ljutoj.

U subotu, 20. svibnja, s početkom u 18 sati, se organiziraju predavanje dr.sc. Ines Hrdalo, profesorice s Odsjeka za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Hrdalo će predstaviti zoning prostora budućeg parka i održati predavanje o važnosti hortikulturnog uređenja ovakvih javnih površina i njihovoj ulozi za zajednicu i bioraznolikost. Svi nazočni moći će dati i svoje prijedloge za izradu projektnog plana. Predavanje će se održati u kušaonici vina Vodopić odakle će se, ukoliko bude interesa, organizirano poći i u obilazak lokacije budućeg parka.

„Konavoski eko park” će biti rekreativna zona koja je namijenjena lokalnom stanovništvu i posjetiteljima sa željom da postane centralno mjesto javnih događanja, manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica i škole u prirodi, a moći će poslužiti i kao poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta i promociju poljoprivrede.

Ovaj projekt do sada su podržale Općina Konavle, s kojom je Agroturizam Konavle prošle godine potpisao sporazum o partnerstvu na projektu „Konavoski ekološki park”, Ministarstvo poljoprivrede RH koje je kroz projekt „Gledam svoje Konavle 3″ osiguralo financijska sredstva namijenjena i raščišćavanju ovog prostora kao i izradi stručnog elaborata za izradu izvedbenog projekta.  Turistička zajednica Općine Konavle je kroz projekt „Proljeće u Konavlima 2023.” također podržala ovaj projekt kao i ostala događanja koja će se u okviru ovogodišnje manifestacije održati. Projekt „Konavoski eko park” su podržale i Hrvatske vode, vatrogasci Konavle, Čistoća i zelenilo Konavle, a zalaganjem članova udruge Agroturizam Konavle raščišćen je dio prostora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA