16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaSportZapočelo automobilističko natjecanje - Memorijal Željko Đuratović 2021.

Započelo automobilističko natjecanje – Memorijal Željko Đuratović 2021.

Nagrada Dubrovnik — Memorijal Željko Đuratović, hrvatsko je automobilističko natjecanje međunarodnog karaktera. Inače se utrka vozila na cesti od Komolca do Brgata, a ove godine se održava na dijelu novoizgrađene ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Osojnika. Prošle godine je utrka bila odgođena zbog pandemijskog vremena, ali ove godine su stigli vozači iz različitih država. Natjecanje je započelo u 11 sati, a pobjednika ćemo saznati do kraja dana.

Memorijal Željko Đuratović održava se od 2000. godine. Uključuje natjecanja za Prvenstvo Hrvatske kategorija I, Prvenstvo Hrvatske povijesnih vozila i Prvenstvo AFCG. Nosi ime po Željku Đuratoviću, a organizira ga AK Dubrovnik Racing.

Zbog održavanja utrke zatvoren je ovaj dio ceste:

– na dijelu bivše županijske ceste ŽC 6235 (Mokošica-Osojnik), od raskrižja s novoizgrađenom cestom sve do jednog kilometra prije naselja Osojnik u trajanju od od 10 sati do 18 sati dana 10. listopada 2021. (nedjelja) u ukupnoj dužini od 4800 metara.

U suglasnosti koju je izdala Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske navodi se da potpuno zatvaranje prometa na dionici gdje nema obilaznih pravaca ne može biti duže od dva sata (naselje Osojnik i dio naselja Pobrežje nemaju alternativnu cestu). Na ovom dijelu će se uspostaviti adekvatna stalna komunikacija između redarske službe i organizatora da bi se u slučaju potrebe stanovnicima ovih naselja omogućio prolazak do obilaznih cesta. Organizator je stoga dužan program održavanja prilagoditi na način da u nijednom trenutku zatvaranje prometa ne bude duže do 2 sata, navodi se u Rješenju Policijske uprave.

Obilazni pravac vozila odvijat će nerazvrstanim cestama Lozica-Mokošica te Mokošica-Petrovo Selo-Pobrežje-Osojnik i obratno. 

Foto: Nikša Ivančević

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA