19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiGradonačelnik otvorio auto utrku koja se prvi put vozi na novoj cesti...

Gradonačelnik otvorio auto utrku koja se prvi put vozi na novoj cesti prema Osojniku

Startom na novoj stazi, novoj spojnoj cesti od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku, svečano je otvorena međunarodna auto utrka 21. Nagrada Dubrovnika „Memorijal Željko Đuratović“. Utrku je otvorio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, prisjećajući se i jednog od ključnih ljudi Auto kluba Dubrovnik Racing, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, domaćina ove posljednje utrke na brdskim stazama za ovu sezonu, nedavno preminulog Dubravka Čikora.

”U trenutcima kada se počela raditi ova cesta rodila se i ideja da ovo bude buduća staza za trkalište i od samih početaka radili smo na tom projektu zajedno. Cesta koja znači život za Grad, cesta koja će otvoriti brojne perspektive dubrovačkim gospodarstvenicima, ali i mladim obiteljima, cesta koja je Dubrovnik proširila prema gornjim selima sve je to ova cesta, ali ujedno i izvrsna sportska infrastruktura. Vjerujem da će se još puno trka upravo ovdje održati i to one najvećeg ranga. Još jednom želio bih iskazati duboko poštovanje prema našem Dubu, čovjeku koji je uistinu otac automobilističkog sporta u Dubrovniku, čovjek iza kojeg stoje brojni rezultati i brojni sportaši koji danas svojim zavidnim rezultatima ostvaruju sve ono što je Dubo na samim počecima dubrovačkog automobilizma i zamislio. Zbog toga mu veliko hvala”, kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

Zaželio je ujedno uspješnu trku, sa što manje neželjenih događaja na kišom okupanoj stazi.

Nakon što prošle godine, zbog razloga uvjetovanih pandemijom, nije održana na uobičajenoj stazi Komolac – Brgat, ove godine utrka se po prvi put održava na novoj cesti prema Osojniku. U dvije vožnje sudjeluje 98 prijavljenih vozača, koji su jučer na ovoj dionici odradili i pripremni trening.

Promet ovom dionicom, sukladno suglasnosti koju je izdala Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, bit će zatvoren danas do 18 sati, uz omogućavanje prolaska do obilaznih cesta za potrebe stanovnika okolnih naselja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA