21.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 22 svibnja, 2022
NaslovnicaVijestiTEŽAK IZBOR: Danijela Crljen i Miro Drašković su poznati kandidati za čelnu...

TEŽAK IZBOR: Danijela Crljen i Miro Drašković su poznati kandidati za čelnu osobu TZ Grada Dubrovnika

Turističko vijeće će imati težak zadatak u izboru nove čelne osobe Turističke zajednice Grada Dubrovnika, ali će to ipak biti “slatka briga”, jer dosad poznate kandidate koji su se prijavili na natječaj krasi bogato iskustvo u struci.

Na natječaj su se, koliko je dosad poznato, prijavili Danijela Crljen, aktualna direktorica ACI marine u Slanome i Miro Drašković, komercijalni direktor u agenciji “Elite”, no valja ostaviti mogućnost da ima još kandidata čije kuverte prema zakonskom roku, ukoliko su poštanski uručene, valja pričekati do kraja ovog tjedna.

No, da “u igri” ostane samo i ovo dvoje kandidata, članovi Turističkog vijeća TZ Grada Dubrovnika će imati zahtijevan zadatak i između ovih kvalitetnih kandidata odlučivat će nijanse.

Danijela Crljen i Miro Drašković

Miro Drašković je rođen 1968. godine u Dubrovniku, osnovnu školu završava u Cavtatu, a srednju Turističku školu u Dubrovniku. Godine 1994. završava diplomski studij Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Karijeru gradi kroz različite poslove u turizmu, prvo kao komercijalist u Francuskom odjelu u KOMPAS- u, potom kao voditelj Romanskog odjela u Pragu, gdje boravi do 1996., kada se odlučuje vratiti u rodni kraj.

Iste godine, zapošljava se kao komercijalist u Odjelu za Istočnu Europu u ATLAS-u, gdje postaje voditelj Odjela Skandinavija te kasnije i voditelj Odjela Srednja Europa. Od 1998. licencirani je vodič za zaštićene cjeline Dubrovačko– neretvanske županije za vođenja na hrvatskom, engleskom, francuskom, češkom i talijanskom jeziku.

U Elite travelu počinje raditi 2001. kao voditelj Odjela Srednje Europe, a 2011. imenovan Komercijalnim direktorom Elite Travela, koju funkciju obnaša i danas. Uz izvrsno poznavanje četiri svjetska jezika, aktivno se koristi njemačkim i španjolskim jezikom. Oženjen je i otac je troje djece.

Danijela Crljen rođena je u Splitu 1980. godine. Po zanimanju je magistar znanosti na području ekonomije, a u duši čisti humanist.

Posljednjih deset godina radi u sektoru nautičkog turizma, od čega posljednjih pet kao direktorica marine Veljko Barbieri.

U Splitu je završila osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je upisala američki studij menadžmenta na Rochester Institute of Technology. 2004. diplomirala je s najvećim počastima (Highest Honours) te je nagrađena priznanjem Outstanding Scholarhip Award.

2008. magistrirala je na temu intelektualnog kapitala na tržištu rada u Hrvatskoj u sklopu postdiplomskog studija Europske integracije na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu.

Posljednje tri godine surađuje sa Sveučilištem u Dubrovniku kao predavač na studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija. Majka je dvoje djece.

Autorica je nedavno objavljene knjige “Strah od kupina” kojom je privukla pažnju književne kritike i brojnih čitatelja.
 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA