26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPitali smo Sanitat zašto su povećali cijene parkinga ispred RK Srđ: "sve...

Pitali smo Sanitat zašto su povećali cijene parkinga ispred RK Srđ: “sve shodno profitabilnosti”

Mogu građani “gunđat” koliko hoće i žele, ne parkirat ili parkirat ispred RK “Srđ”, do nikakvih promjena neće doći – sat i dalje ostaje 20 kuna – tako bi se mogao sažeti čitav sukus odgovora iz “Sanitata” u kojemu smo potražili odgovore na pitanja o razlozima povećanja cijene parkinga ispred RK “Srđ” koji je u neposrednoj blizini gruške place. Postavili smo im nekoliko pitanja i dobili sljedeće odgovore.

Razlog povećanja cijene

Parking ispred robne kuće Srđ je komercijalni parking za koji je Sanitat Dubrovnik d.o.o. samostalan u donošenju odluke o visini cijene parkinga, sve shodno profitabilnosti istog kao i uvjetima ponude/potražnje.

Pod nadzorom Sanitata od 2018.

Zakup navedenog parkinga počeo je sa 1.1.2018. godine u mjesečnom iznosu 35.000 kuna – cijena mjesečnog najma umanjena je za 50% u travnju 2020, dok je za 2022. godinu ugovoren mjesečni najam na iznos 33.000 kuna obzirom da je utvrđeno da cijela površina parkinga nije u vlasništvu RK Srđ.

Preuzimanjem parkinga Sanitat je od najmodavca u radni odnos preuzeo i jednog zaposlenika na parkingu te postojeću opremu, parking je ocrtao i uredio, a uloženo je u 2 navrata i u kupnju opreme  – automatske naplatne blagajne i ulazno-izlazne rampe.

Sanitat Dubrovnik d.o.o. za 44 mjesta na parkiralištu RK Srđ plaća mjesečnu zakupninu u iznosu od  33.000 kuna temeljem ugovora o zakupu s tvrtkom HIT Nekretnine, vlasnika Paola Mennea. Navedena zakupnina se temeljem ugovora o zakupu plaća na račun upravitelja RK Srđ Društvu UPRAVLJANJE NEKRETNINAMA DUBROVNIK d.o.o.

Nema interesa za validatore parkinga

Za potrebe reguliranja cijene parkinga 2018. godine Sanitat Dubrovnik d.o.o. nabavio je i 10 “validatora parkinga” koje je platio 32.000 kuna, a koji zbog nezainteresiranosti poslovnih subjekata nisu bili implementirani te se još uvijek čeka s njihovim postavljanjem.

Osim navedenog parkinga, građanima Grada Dubrovnika, korisnicima PPK, osim uličnog parkirališta na području Gruža, omogućen je parking na području ex. Radeljevića za koji Sanitat Dubrovnik plaća mjesečni najam 25.000 kuna mjesečno za 153 mjesta i koji nije stavljen u komercijalnu upotrebu.

Ugovor s Lukom Dubrovnik o zakupu parkirališta “A”

Zbog nedostatka parking mjesta u Gružu, Sanitat Dubrovnik ima sklopljen ugovor s Lukom Dubrovnik o plaćanju parkinga za korisnike usluga tržnice/ribarnice Gruž, gdje trošak parkinga snosi Sanitat kojem navedeno predstavlja porezno nepriznati trošak reprezentacije za što je u posljednje 4 godine, od kojih su zadnje dvije godine bile u pandemiji Covida te nismo imali značajno povećanje za parkingom, izdvojen iznos od 335.847 kuna.

Društvo Sanitat Dubrovnik d.o.o. ima sklopljen ugovor o korištenju lučkog parkirališta “A” kapaciteta 62 mjesta s Lukom Dubrovnik. Cijenu parkinga snosi Sanitat Dubrovnik d.o.o. temeljem validatorom ovjerene parkirališne karte. Luka Dubrovnik krajem mjeseca dostavlja specifikaciju korištenja parkirnih mjesta na lučkom parkiralištu “A” temeljem kojeg Sanitat Dubrovnik d.o.o. plaća obračunati iznos.

Odluka o povećanju ostaje

Shvaćamo negativne reakcije sugrađana na bilo kakvo poskupljenje, no odluka o povećanju cijene parkinga rezultat je prethodno navedenih ekonomskih čimbenika.

PRAZAN PARKING: Da, skupo nam je! – poručili su građani

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA