30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPRAZAN PARKING: Da, skupo nam je! - poručili su građani

PRAZAN PARKING: Da, skupo nam je! – poručili su građani

Jutros je parking ispred Robne kuće “Srđ” (polu)prazan i to bi upravi “Sanitata”, ali i gradonačelniku Frankoviću trebala biti jasna poruka građana: da, skupo nam je!

Od 1. svibnja je poskupio parking ispred RK “Srđ”, sat vremena umjesto dosadašnjih 10 kuna je dvostruko veće.

Za sat vremena morate platiti 20 kuna!

Nakon što je tu vijest jučer putem društvenih mreža iznijela jedna naša sugrađanka, šokirana cijenom koja joj je zatražena na naplatnoj kućici, mnogi su građani reagirali.

A jutros snimljene fotografije na parkingu šalju posve jasnu i nedvosmislenu poruku građana svima koji su odlučili povećati cijene, a potom ih i blagosloviti – da, skupo nam je!

Argumentacija kojom je gradonačelnik Mato Franković “blagoslovio” potez uprave Sanitata o povećanju cijene parkinga, ističući kako građani mogu po povoljnijim cijenama parkirati u “Radeljeviću” ili besplatno jedan sat ostaviti svoje vozilo na području Luke, tek donekle stoji, ali i otvara brojna pitanja.

Jedno od njih je – zašto građani ne bi, s punim pravom, zahtijevali od jedne gradske tvrtke da manje plaćaju parking koji je bliži gruškoj placi i svim ostalim trgovinama u kojima se “u tom krugu” opskrbljuju?

Kome je na toj lokaciji taj parking, uz ove visoke cijene, uopće namijenjen ako ne primarno domaćem stanovništu koje još uvijek pohodi taj gruški “trbuh Grada”?

I, kome uopće mogu odgovarati ovakvi prizori s (polu)praznog parkinga na kojemu je “do jučer” bio veoma dinamičan protok i izmjena vozila?

Iako se cijenama usluga koje se ističu na području Grada Dubrovnika gotovo sugerira kako ovdašnje stanovništvo “leži na parama”, činjenično je stanje ipak nešto drukčije.

Na kraju krajeva, i oni kojima je špag pun imaju puno pravo postaviti pitanje (be)smisla plaćanja visokih cijena za nešto što nema objektivno pokriće ni u čemu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA