31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMiro Purivatra pokreće Slano Film Days

Miro Purivatra pokreće Slano Film Days

Slano Film Days, jedinstveni format događanja posvećenih filmu koji povezuje regionalne filmske autore u usponu i istaknuta imena iz svijeta filma i filmske industrije održat će se u Slanome i na Elafitskim otocima od 18. do 22. lipnja 2024.

Program Slano Film Days čine predavanja, radionice, filmske projekcije, razgovori i brojna neformalna druženja. Razmjena iskustava i ideja ima za cilj da mladi redatelji, glumci i snimateljice, oslobođeni natjecateljskog pritiska, otvoreno razgovaraju o kreativnom procesu stvaranja filmova, svojim idejama i novim projektima. Po pozivu organizatora, sudionici festivala bit će filmski umjetnici iz Hrvatske, zemalja Europe, ali i ostatka svijeta.

Partner festivala je najprestižniji filmski festival u okruženju – Sarajevo Film Festival, koji će u okviru Slano Film Days organizirati CineLink radionice s ciljem razvijanja novih filmskih projekata. Ova radionica započela je prije desetak godina u Slanome gdje filmski profesionalci u jedinstvenoj atmosferi unapređuju svoje ideje i projekte kako bi se što bolje predstavili u kolovozu na marketu Sarajevo Film Festivala.

Nikola Knežić, načelnik Općine Dubrovačko primorje izrazio je svoje zadovoljstvo povodom skorašnjeg održavanja Slano Film Days i nastavka suradnje sa Sarajevo Film Festivalom, a siguran je kako će gosti ovog festivala tijekom svog boravka uživati u svim ljepotama ovog prostora i jedinstvenoj gastronomskoj ponudi. “U ime Općine Dubrovačko primorje i naše Turističke zajednice mogu reći da smo izuzetno zadovoljni da na ovakav način možemo podržati i unaprijediti kvalitetu kulturne ponude u Slanome, ali i trajno uspostaviti ovaj dio Južne Dalmacije kao mjesto susreta filmskih autora i profesionalacaiz okruženjai svijeta.“

Posebnu energiju donijet će i večernje projekcije filmova na otvorenim prostorima u Slanome kojima će se na najljepši način obilježiti kraj svakog festivalskog dana.

„Slano Film Days u fokus stavlja kreativni proces, film kao umjetnost, ostavljajući pritom po strani njegovu robnu vrijednost. Filmski autori svjetske reputacije imaju priliku dijeliti svoje iskustvo, ali se i inspirirati uz mlade talente koji pak imaju mogućnost izravnog susreta s nekim od najznačajnijih imena iz svijeta filmske industrije i to u prijateljskom i neformalnom ozračju, doprinoseći na takav način svom osobnom i profesionalnom razvoju,“ izjavio je Miro Purivatra, autor koncepta i direktor Slano Film Days u organizaciji Riva Film d.o.o. iz Slanog.

Imena gostiju, sudionika i filmova bit će objavljeni tijekom svibnja. Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Slano Film Days bit će dostupne na službenoj mrežnoj stranici festivala kao i na službenim kanalima Turističke zajednice Općine Dubrovačko primorje kao i putem društvenih mreža od 15. svibnja.

Veselimo se vašem dolasku i podršci festivalu koji pruža priliku svim ljubiteljima sedme umjetnosti da se osjete dijelom ove lijepe priče.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA