30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlenković: Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje covid potpora

Plenković: Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje covid potpora

Premijer Andrej Plenković u čevrtak je na konferenciji za medije govorio o covid potporama. Najavio je da ako će netko koristiti covid potpore, bilo bi dobro da se – cijepi.

“Što se tiče cijepljenja to je bila jedna od najvažnijih tema današnje sjednice Vlade i smatramo da bi bilo fer da ako država u krizi koju je uzrokovao covid osigura cjepivo i plaće, da svi daju neki svoj mali doprinos.

Pa ako će netko koristiti potpore, bilo bi dobro da se cijepe. Ministre Beroša i Marića ćemo zamoliti da preciziraju te mjere”, najavio je Plenković, prenosi N1.

Imamo 1.300.000 neutrošenih doza, nećemo ih danas utrošiti, dodao je.

“Mi ćemo zato donirati kao zemlja koja želi da se pandemija riješi svugdje, a ne samo kod nas. Prije svega donirat ćemo 210.000 doza cjepiva BiH, a onda i po 20.000 doza Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Kirgistanu.

Prema izračunima ćemo imati viška doza i do kraja godine i to je tek jedna u nizu donacija”, rekao je.

Na pitanje znači li to da će cijepljenje ljudi u tvrtkama biti uvjet za dobivanje daljnjih potpora, premijer kaže da je to tako.

“Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje covid potpora”, ističe Plenković.

Dodaje kako ove mjere ne mogu ostati zauvijek.

“Ne možemo bezgranično imati ove mjere. Mjere su svedene na minimum. Ugostitelji imaju restrikcije na snazi, ali i sektori koji nemaju mjere, ali su njima pogođeni – promet, turizam, kultura…

Zadaća je da vodimo dijalog s poslodavcima i da prijeđemo na prilagođene sektorske potpore. Potpore će se nastaviti, ali ne ovako prema svima”, rekao je premijer.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA