27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGlas poduzetnika smatra da je uvjetovanje potpora cijepljenjem diskriminacija

Glas poduzetnika smatra da je uvjetovanje potpora cijepljenjem diskriminacija

Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika smatra da bi uvjetovanje cijepljenjem za isplatu covid potpora značilo diskriminaciju.

– Cijepljenje protiv koronavirusa u Hrvatskoj nije obavezno i ako je premijer mislio vezati isplatu potpora uz cijepljenje zaposlenika, to je čista diskriminacija – rekao je za Jutarnji.hr.

Usput je najavio da će 15. srpnja podnijeti DORH-u tužbu protiv države zbog diskriminacije u dosadašnjim protupandemijskim mjerama i s time povezanim potporama te dodao da slične tužbe ili sudski procesi postoje u gotovo svim članicama EU.

HUP je potvrdio da je razgovarao s Vladom u vezi s prelaskom s horizontalnih na sektorske potpore za očuvanje radnih mjesta, odnosno redefiniranje covid-mjere za očuvanje radnih mjesta. Pritom ističu da će oporavak turizma biti spor te je važno da postoji kontinuitet u uvjetima i provedbi mjera, ali odgovor iz Vlade još nisu dobili.

Tražili su zapravo da se potpore nastave dok se stanje ne normalizira za sve poduzetnike koji mogu dokazati veliki utjecaj koronakrize na poslovanje, ali nisu naveli sektore. Ističu kako je važno da se zadrži kriterij usporedbe poslovanja u 2021. sa 2019. godinom i opcija izbora između mjesečnog i kumulativnog dokazivanja pada prihoda.

Što se tiče potpora male vrijednosti od 150 milijuna kuna za nadoknadu dijela ili svih troškova poslovanja pogođenim djelatnostima iz prometa, turizma te kulturnih i umjetničkih događanja, Bujas je poručio kako je to mjera koju su tražili mjesecima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA