24.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovnik šampion turizma, nagrađeni i ugostitelj Pavo Jerković i Mario Ljiljanić...

Dubrovnik šampion turizma, nagrađeni i ugostitelj Pavo Jerković i Mario Ljiljanić dobitnik nagrade Čovjek, ključ uspjeha

Dubrovnik je šampion turizma! Prestižnu nagradu na svečanoj dodjeli u Rovinju na Danima hrvatskog turizma preuzeo je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Kategorija Turistička destinacija godine – šampion hrvatskog turizma prepoznaje izvrsnost u području razvoja destinacije, koja turistima pruža jedinstveno i nezaboravno iskustvo lokalne kulture i interakcije s lokalnom zajednicom, s posebnim naglaskom na valorizaciju tradicionalnih običaja, vrijednosti i načina života, ali i atrakcija, događanja, ugostiteljskih objekata (smještaj, hrana, piće), infrastrukturnih rješenja i svih ostalih elemenata koji daju doprinos ukupnosti ponude turističke destinacije.

Vlasnik hotela Villa Neretva Pavo Jerković dobitnik je nagrade u kategoriji ruralnog turizma. Jerkovićeva originalna turistička ponuda – branje mandarina i fotosafari deltom Neretve zaslužne su za ovo prestižno priznanje.

Zlatna dolina i hrvatska Kalifornija su česti nazivi za dolinu Neretve zbog njezine iznimno bogate zemlje i zlatnožutih plodova mandarina na nepreglednim plantažama. U listopadu i studenome ovaj turistički djelatnik organizira jedinstvenu turističku manifestaciju – berbu mandarina.

Fotosafari deltom Neretve jedinstven je turistički doživljaj u kojem se goste vozi autohtonim neretvanskim lađama, od kojih su neke stare i 100 godina, mjestima kojima su nekada plovili Iliri, Grci, Rimljani, a neretvanski gusari započinjali napade na neprijateljske galije. Način je to za istražiti jednu od posljednjih močvara na europskom tlu, njezinu floru i faunu, raznovrsnost ptica i tradicionalni način življenja.

Mario Ljiljanić, konobar iz Hotela Bellevue, dobitnik je nagrade u kategoriji Čovjek, ključ uspjeha za djelatnika godine.

Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo nagradu za održivost, Naturally yours, koja je ove godine pripala ACI-ju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA