30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaSportRagbi klub Dubrovnik krenuo je s pripremama za turnir dubrovačke međuškolske...

Ragbi klub Dubrovnik krenuo je s pripremama za turnir dubrovačke međuškolske lige

Nakon uspješno provedenog prvog turnira koji se održao u ožujku ove godine iz Ragbi kluba Dubrovnik uz svesrdnu podršku generalnog sponzora ovog projekta i partnera Kluba ALH (Adriatic Luxury Hotels) najavili su drugi turnir lige koji će se održati u prosincu.

Protekli mjesec dana u školama s područja Grada Dubrovnika održane su prezentacije touch ragbija kroz koje su se učenici mogli upoznati s osnovama ovog sporta. Prezentacije su održane u OŠ Ivana Gundulić, OŠ Marin Getaldić, OŠ Lapad, OŠ Mokošica, OŠ Montovjerna i OŠ Župa Dubrovačka. Zainteresirani učenici oformiti će školske ekipe i braniti boje svoje škole na završnom međuškolskom turniru. Turniru će prethoditi treninzi kroz koje će treneri pripremiti svaku od ekipa. Prvi trening lige održao se ove srijede na Stadionu Lapad, a iz Ragbi kluba Dubrovnik pozivaju sve koji se žele pridružiti da se jave svojim profesorima tjelesne i zdravstvene kulture ili dođu na sljedeći trening lige koji će se održati u utorak, 14.11. u 16:00 sati na Stadionu Lapad.

Cilj ovog projekta je zainteresirati što veći broj učenica i učenika za sportske aktivnosti te im kroz igru na zabavan način približiti ragbi i upoznati ih s ovim planetarno popularnim sportom.

Touch ragbi je modificirana verzija ragbija, prilagođena je djeci i  lišena pojedinih elemenata igre koji mogu dovesti do intenzivnijeg kontakta, udarca ili pada.

Ragbi klub Dubrovnik zahvaljuje se ovim putem školama i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture na suradnji i podršci te se nadaju da će ideja o ALH touch rugby međuškolskoj ligi zaživjeti i postati redovna sportska manifestacija.

Važnost sporta i zdravih životnih navika u razvoju djece je od iznimne važnosti, a kroz glavne principe koji se njeguju u ragbiju; solidarnost, disciplinu, hrabrost, jednakost, timski rad i poštenu igru uči se puno više od sporta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA