14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiIZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA za prvu luksuznu vilu bosanskohercegovačkog poduzetnika

IZDANA GRAĐEVINSKA DOZVOLA za prvu luksuznu vilu bosanskohercegovačkog poduzetnika

Tvrtka Šest luksuznih vila d.o.o. u vlasništvu bosanskohercegovačkog poduzetnika Tihomira Brajkovića dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju prve vile na Babinom kuku, odmah u blizini vila obitelji Sršen, Tolić,  Žunec i  Valentić.  

Brajković, odnosno njegova dubrovačka tvrtka Šest luksuznih vila d.o.o., vlasnik je atraktivnog zemljišta smještenog u Ulici kardinala Stepinca koje ima preko 4 390 „kvadrata“. Skoro cijela Glavica u Uvali Lapad PPU-om i GUP-om iz 2005. prenamijenjena je u zonu srednje gustoće izgrađenosti u kojoj se na kosom terenu mogu graditi zgrade visine do 15 metara. Do 2005. godine, još od prostornog plana Općine Dubrovnik iz 1986. ovaj dio bio je u zelenoj zoni.

Tvrtka je još u srpnju 2019. zatražila izdavanje dozvole, a nakon obrade i svih suglasnosti susjeda Brajković može krenuti u izgradnju niske samostojeće stambene građevine.

Planirana gradnja prema glavnom projektu pretpostavlja gradnju niske samostojeće građevine s jednom stambenom jedinicom, vila će se sastojati od podruma, suterena, prizemlja, prvog kata i potkrovlja. Visina građevine će bit 10 metara, a stambena površina vile iznosi 631 m2.  Sa jugozapadne strane graniči s javno – prometnom površinom (Ulicom Kardinala Stepinca) sa koje će biti moguć pješački pristup građevnoj čestici. Kolni i pješački pristup budućoj građevini bit će moguć i kroz podrumsku garažu susjedne A1 vile sa zasnovanim pravom služnosti. Na etažama suterena, prizemlja i kata smještaju se na svakoj etaži prostori dnevnih boravaka, sanitarija, soba i komunikacijskih jezgri i čine jedinstveni stambeni prostor dok se na etaži potkrovlja formira prostor ostave. Ukupna građevinska bruto površina građevine je 631 m2 na građevnoj čestici od 549 m2.

Ovaj poduzetnik iz Kiseljaka inače je poznat po gradnji stambenih zgrada u različitim gradovima, a bosanskohercegovački mediji pišu i kako je vlasnik tri male hidroelektrane u BiH.

Tvrtku Šest luksuznih vila sa sjedištem u Vukovarskoj ulici, osnovao je 2015. godine, a vlasnik je i tvrtki Tibra Pacific i Meso – Impex iz Kiseljaka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA