12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiGlavni vatrogasni zapovjednik vjeruje da će požar na Pelješcu uskoro biti ugašen

Glavni vatrogasni zapovjednik vjeruje da će požar na Pelješcu uskoro biti ugašen

Vatrogasno operativno središte danas u 13:13 sati je zaprimilo zahtjev od ŽVOC-a Dubrovnik za angažiranje 2 Canadaira na lokaciji Pelješac, Orebić (Kučište). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a na terenu je u gašenju angažirano oko 60 vatrogasaca iz DVD-ova: Viganj, Orebić, Kuna, Lovište, Korčula, Trpanj, Putniković i Ston, stoji u priopćenju.

„Situacija na terenu je dobra, vatrogasci požar drže pod kontrolom, a upućen je i treći Canadair da pomogne u gašenju. Vjerujemo kako će požar uskoro biti ugašen“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

O angažmanu svojih snaga na Pelješlju priopćenjem se oglasio i MORH.

“Tri protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u utorak, 30. lipnja 2020. u akciju gašenja požara na području Orebića na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj  županiji.

Ovo je drugi angažman zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je počela 15. lipnja.

Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavnog napora Protupožarne sezone (15. lipnja – 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske” zaključuju iz MORH-a.

FOTO: HVZ, MORH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA