27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFESTA U RADOVČIĆIMA: 60 godina braka Luce i Đura Ljubić

FESTA U RADOVČIĆIMA: 60 godina braka Luce i Đura Ljubić

U krugu svoje mnogobrojne obitelji proslavili su dundo Đuro i tete Luce Ljubić 60. obljetnicu svog zajedničkog života započetog 10. lipnja 1962. godine kada su se vjenčali u Crkvi sv. Nikole u Čilipima. Običaj je da se mladenci vjenčaju u župi “po izboru” mladenke, a tete Luce koja je nosila djevojačko prezime Kostopeč iz Uskoplja, krštena je u Čilipima.

U svom šest desetljeća dugom braku doživjeli su puno lijepih, ali i manje lijepih trenutaka koje život donese svakome, uvijek imajući razumijevanja jedno za drugo. Rodilo im se troje djece, sinovi Pero i Antun, te kćer Nina, koji su im podarili 10 unuka.

Jedan od dana koje će pamtiti po veselju, ali i u zahvalnosti što su je imali sreću dočekati, svakako je i rođenje malene Doris, njihove prve praunuke. Uskoro bi se obitelj trebala obogatiti s još jednom prinovom, s nestrpljenjem se očekuje rođenje još jedne praunuke ili praunuka.

Velika obljetnica zajedničkog života obilježena je u velikom krugu najbliže obitelji, jer je dundo Đuro nedavno imao jedan operativni zahvat koji zahtijeva odmaranje, pa je tome sve bilo prilagođeno. Na trpezi ničega nije nedostajalo, a nije nedostajalo ni dobrog raspoloženja ni veselja zajedničkog druženja i ljepote koja prati takve momente kada se svi nađu na jednom mjestu. I još takvim povodom.

Mlađim generacijama nisu davali nikakve “recepte” za složan i dugovječan brak, pokazali su im to svojim primjerom. A unukama su ostale u sjećanje memorirane česte babine riječi kako im se “bo’je vratit s pola puta nego s cijeloga”, u koje je bio ugrađen njen savjet da se jako dobro pazi tko se bira za mladića ili muža.

Ali, sjećaju se i babine mudrosti kako im se “bo’je udat triput nego nijednom”, što im je zasigurno, dok su bile djevojčice bilo i smiješno i nejasno.

Puno je sjećanja, uspomena, uspona i padova zapisano u zajedničku knjigu života tete Luce i dunda Đura Ljubić, jer sve ono što prati svaki bračni par treba “odnijeti” uspravno i u slozi. I sreća je da ljudi najčešće pamte sretne trenutke koji zasjene one manje lijepe.

Cijela obitelj na okupu kad se udavala unuka Lucija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA