27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaXIX OPĆI SABOR: U Predsjedništvu HDZ-a je i jedna Dubrovkinja

XIX OPĆI SABOR: U Predsjedništvu HDZ-a je i jedna Dubrovkinja

Na danas održanom XIX Općem Saboru HDZ-a su izabrani novi članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a. U Predsjedništvo HDZ-a je ušla i Dubrovkinja Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture.

Glasovanju je pristupilo 1175 izaslanika. Glasovalo je 1172.

U Predsjedništvo HDZ-a ulaze Antonija Jozić, Igor Andrović, Nina Obuljen Koržinek, Anđelko Stričak, Marko Marušić, Ivan Celjak, Krešimir Ačkar, Ernest Petry, Blaženko Boban i Šime Erlić – rečeno je na Općem Saboru.

I u novom vodstvu HDZ-a zastupljeni su svi krajevi – od Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske preko Zagreb i Like do Dalmacije. Izabrano je i 40 članica i članova Nacionalnog odbora, čime je dovršen proces unutarstranačkih izbora. Dodatno osnaženi novim licima i novim idejama, s čvrstim osloncem u ostavštini dr. Franje Tuđmana, zajedno nastavljamo s predanim radom na dobrobit svih građana – može se pročitati na fb stranici HDZ-a.

Na današnjem skupu predsjednik stranke Andrej Plenković predstavio je Izvješće o radu stranke od 2018. naovamo, a na XIX. Općem saboru je usvojen i Program „HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti“ te Izmjene i dopune Statuta HDZ-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA