Glavni vatrogasni zapovjednik vjeruje da će požar na Pelješcu uskoro biti ugašen

Vatrogasno operativno središte danas u 13:13 sati je zaprimilo zahtjev od ŽVOC-a Dubrovnik za angažiranje 2 Canadaira na lokaciji Pelješac, Orebić (Kučište). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a na terenu je u gašenju angažirano oko 60 vatrogasaca iz DVD-ova: Viganj, Orebić, Kuna, Lovište, Korčula, Trpanj, Putniković i Ston, stoji u priopćenju.

„Situacija na terenu je dobra, vatrogasci požar drže pod kontrolom, a upućen je i treći Canadair da pomogne u gašenju. Vjerujemo kako će požar uskoro biti ugašen“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

O angažmanu svojih snaga na Pelješlju priopćenjem se oglasio i MORH.

“Tri protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u utorak, 30. lipnja 2020. u akciju gašenja požara na području Orebića na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj  županiji.

Ovo je drugi angažman zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je počela 15. lipnja.

Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavnog napora Protupožarne sezone (15. lipnja – 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske” zaključuju iz MORH-a.

FOTO: HVZ, MORH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.