13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 prosinca, 2021
NaslovnicaLifestyleUpoznajte se s pristupom Waldorfske pedagogije u radu s djecom s posebnim...

Upoznajte se s pristupom Waldorfske pedagogije u radu s djecom s posebnim potrebama

Uspjeli smo uključiti Dubrovnik u pedagošku turneju terapeuta za djecu sa posebnim potrebama – koji svoj put zaključuju u Dubrovniku već idući tjedan!. Njihov dolazak je volonterski – kao i cjelokupni angažman nas desetak roditelja koji smo se udružili i osnovali “Inicijativu Waldorf pedagogije u Dubrovniku”!”, navedeno je u Facebook objavi inacijative na Facebooku.

“Kada sam prije dosta godina pokretala javni razgovor oko potrebe Waldorfske edukativne institucije u Dubrovniku, uvelike sam imala na umu i rad sa djecom sa posebnim potrebama.

Na žalost, svatko od nas danas poznaje obitelj koja se u svojem životu i odgoju muči sa razvojem djece koja od nas zahtijevaju poseban odnos, posebnu skrb i time se i nazivaju- “djecom sa posebnim potrebama”.

Kao dijete obrazovnog pedagoga, upoznata sam sa Waldorf pedagogijom od malih nogu i upoznata sam sa izuzetnim rezultatima koje taj pedagoški pristup ima u radu sa djecom; djecom kojima treba malo više pažnje i razumijevanja u komunikaciji i uspješnom razvoju.

Sada – imamo priliku taj pristup predstaviti i roditeljima Dubrovnika.

Uz stručna predavanja i radionice- organizirali smo i 4 izvedbe lutkarske predstave “Gušćarica na studencu” koje ćemo vam ponuditi u slijedećim terminima!!
(lutke su izrađene sa namjerom da u svojem scenskom izrazu budu prilagođene djeci sa posebnim potrebama.)

Ulaz na predavanje,radionice i na lutkarsku predstavu je slobodan – zamolit ćemo sudionike radionice i goste na predstavi za simboličnu donaciju kako bi podržali gostujuće pedagoge u njihovom dobrovoljnom radu i trudu!

27.10 2021., srijeda od 16:00 – 18:00 sati Saloča od zrcala ,” Pozitivna iskustva života i rada sa osobama sa poteškoćama ; u okviru socijalno – terapijskih zajednica ” – predavanje i radionica sa roditeljima i djecom sa posebnim potrebama

Predavači: Danijel Grčević ; Waldorf pedagog i roditelj sada već odraslog autističnog djeteta sa posebnim potrebama; govorit će o svom roditeljskom iskustvu u odgoju!
Enita Nurkić; Euritmijski pedagog i terapeut; vodit će stručno predavanje i radionicu.

28. 10.2021., četvrtak od 16:00- 18:00 sati Saloča od zrcalaponovljeno predavanje i radionica

Lutkarska predstava braće Grimm “Guščarica na studencu” trajanje 45 minuta, galerijski prostor Knjižnice- prizemlje, 25 sjedišta u publici; sjedi se na jastucima na podu. Prva izvedba u 17:00 sati, druga izvedba u 18:00 sati.

29.10. 2021., petak Lutkarska predstava, braća Grimm “Guščarica na studencu” trajanje 45 minuta, 25 sjedišta u publici; sjedi se na jastucima na podu. Prva izvedba u 17: 00 sati, druga izvedba u 18:00 sati.

Za vrijeme predavanja u Saloči od zrcala – u prizemlju Knjižnice će biti organizirana čitaonica hrvatskih knjiga i slikovnica za djecu koja ne sudjeluju sa roditeljima na radionici!

Molimo da se svi zainteresirani sudionici radionica/publika za lutkarsku predstavu jave SMS porukom na mobitel 095 912 0464 – napišite osnovne podatke roditelja, ime i godište djeteta koje će sudjelovati na radionici kao i dan/termin koji Vam bolje odgovara za predavanje i radionicu/termin za lutkarsku predstavu.

Objavit ćemo javno kada se termini za lutkarsku predstavu popune.

Radujemo se skorom susretu!!”

Inicijativa Waldorfske Pedagogije Dubrovnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić