29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSmije li se izaći vani ili je na snazi policijski sat?

Smije li se izaći vani ili je na snazi policijski sat?

“Smije se izaći vani, ali što manje i obvezno na distanci”, odgovorio je na novinarsko pitanje je li se smije ili ne smije izaći vani, Krunoslav Capak iz HZZJZ na presici Stožera.

Nakon jučerašnjeg incidenta u Splitu kad su policajci vrijeđali dvije građanke te potom rekli da su pozivale na neposluh, a ujedno su i jednog građanina oborili na tlo, novinari su na današnjoj sjednici Stožera, imali pitanja o tom slučaju, a vezano za zaštitnu opremu policajaca, kao i na nepotrebnu brutalnost.

Ministar Davor Božinović je kazao kako je zaštitna oprema raspoređena županijskim stožerima. Dodao je kako su, ovi linearni brojevi koje imamo, posljedica poštivanja mjera Stožera i zahvalio svima koji se tih mjera drže.

“Neki te mjere doživljavaju drugačije. Policija kao najbrojnija institucija upozorava, gdje god može, na pridržavanje mjera. To nije treniranje strogoće ni kršenje ljudskih prava. Ukoliko su neke situacije sumnjive tu je unutarnja kontrola. Policija je oduvijek najrigoroznija prema vlastitim službenicima i sve će se primjedbe ispitati.

Na policiju se možemo osloniti i kad vidimo da se okupila veća grupa ljudi, policija upozorava. Policijski službenici su iza zdravstvenih radnika, najugroženija skupina. U ovom trenutku je 6 policajaca zaraženo i vodimo računa o zaštiti naših ljudi.

Ne trebate se brinuti je li policija postupa po zakonu, a interne provjere će utvrditi ukoliko bude postupaka izvan ovlasti. Zajednički napor Stožera, medija, epidemiološke struke, naših građana, ali i zdravstvene struke, lokalnih i regionalnih stožera i hrvatske policije, rezultat su dobrog trenutnog stanja. Najviše se policija danas bavi zaštitom zdravlja. Dnevno imamo oko 2 000 postupanja oko koronavirusa, a kad bi postojao problem, on bi bio masovniji, a ne samo ovaj jedan izolirani slučaj”, odgovorio je Božinović.

“Policijsko priopćenje nije bilo točno o događaju u Splitu, a to vidimo i iz videa objavljenog na Slobodnoj Dalmaciji. Vidimo da policajac govori prostačke riječi i očiglednu brutalnost policijskog djelatnika, Imamo li policijski sat ili nemamo. Možemo li ili ne možemo izaći vani?”, pitao je novinar.

“Nemamo policijski sat i za tim nema potrebe. Zajedno možemo uspjeti. Konkretni slučaj unutarnja kontrola će to ispitati. Može se izlaziti, ali nastojmo da to bude što manje”, zaključio je Božinović.

Spomenimo i kako je policija zaprimila 3479 prijava o kršenju samoizolacije, a u posljednja 24 sata 41. Utvrđeno je 928 prekršaja samoizolacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA