34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNacionalni Stožer: 77 novozaraženih, 27 na respiratoru i 64 osobe ozdravile

Nacionalni Stožer: 77 novozaraženih, 27 na respiratoru i 64 osobe ozdravile

Ministar zdravstva Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare izvijestio je javnost o epidemiološkoj situaciji u zemlji. Od jučer od 13 sati je broj novozaraženih narastao za 77, a ukupna brojka zaraženih je 790. Na respiratoru je 27 građana, dok je 64, 12 više nego jučer, oporavljenih.

“Veseli nas što najveći dio pučanstva poštuje naše mjere i stoga je naša linija linearna, apeliram i na druge koji se još ne pridržavaju, kako bi naša situacija i dalje bila pozitivna”, kazao je Beroš.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZZJZ pohvalio je građane koji se pridržavaju mjera, ali i policiju koja pazi na pridržavanje mjera. Kazao je kako je potrebno da policija provodi nadzor i upozorava one koji krše javno okupljanje.

Dosad je obavljeno 6 404 testiranja na koronavirus, od čega 504 u posljednja 24 sata.

„To je potrebno jer se neki ne drže mjera i potrebno ih je podsjetiti na to. Uložili smo silan trud da mjere budu balansirane, bez namjere da kršimo ljudska prava, a da spriječimo širenje korona virusa“, kazao je Capak, a vezano za jučerašnji incident na Bačvicama u Splitu.  

„Nitko ne zna odgovore koliko, koliko će trajati, koliko će ljudi umrijeti, koliko će oboljeti, kad će završiti. Ja sam jučer iznio vlastitu procjenu, no to ne mora biti tako. To je procjena nas nekoliko koji smo razgovarali, ali na to utječe puno drugih stavki. To je moja osobna procjena“, zaključio je Capak.

“Kad je vrijeme o trajanju ovog stanja, želim reći kako je naša sudbina u našim rukama. Mi smo ti koji možemo smanjiti prijenos infekcije i smanjiti broj oboljelih. Ukoliko održavamo higijenu i distancu, možemo zarazu svesti na najmanju moguću mjeru. Naša sudbina je u našim rukama, svih nas”, kazao je ministar Beroš.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA