19.8 C
Dubrovnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiRekordan broj studenata na razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku

Rekordan broj studenata na razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku

Akademska 2023./2024. godina ponovno je rekordna po broju studenata na razmjeni – čak 162, koji su odabrali provesti dio svog studija na Sveučilištu u Dubrovniku. U zimskom semestru, Sveučilište je ugostilo 78 stranih studenata, od kojih je 10 odlučilo ostati u Dubrovniku tijekom cijele akademske godine.

Tijekom ljetnog semestra, Sveučilište će ukupno primiti 94 studenta kroz programe razmjene, među kojima se ističe Erasmus+ program. Inozemni studenti dolaze iz 21 zemlje svijeta (Austrija, Češka, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska, Crna Gora, Kostarika, Sjedinjene Američke Države, Portugal i Rumunjska). Najveći broj studenata u ljetnom semestru dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Češke i Italije.

Ove brojke rezultat su kontinuiranih ulaganja u internacionalizaciju, koja je prepoznata kao jedan od najznačajnijih strateških ciljeva Sveučilišta u Dubrovniku. Svi strani studenti prošli su kroz program Orijentacijskog dana održanog 16. veljače, u organizaciji Službe za međunarodne odnose.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA