28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaSportEvo koliko će novaca svjetski prvaci i europski doprvaci dobiti od države

Evo koliko će novaca svjetski prvaci i europski doprvaci dobiti od države

Vlada Republike Hrvatske će nagraditi igrače i stručni stožer hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je u Dohi osvojila naslov svjetskih prvaka.

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750 eura.

Vaterpolisti će primiti i nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu u siječnju.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800 euraa ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600 eura.

Vlada RH je u ponedjeljak na 28. sjednici donijela Zaključak o davanju podrške hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji i Hrvatskom vaterpolskom savezu na iznimnim međunarodnim uspjesima u 2024. godini te se zadužuje Ministarstvo turizma i sporta da temeljem dostavljenih zahtjeva, a sukladno članku 89. stavku 9. Zakona o sportu (Narodne novine, broj:141/2022) donese odluke o dodjeli državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA