29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaRASPUDIĆI SE RAZIŠLI S MOSTOM: Odbila sam nositi listu za EU parlament,...

RASPUDIĆI SE RAZIŠLI S MOSTOM: Odbila sam nositi listu za EU parlament, Miletić se od mene javno ogradio

Marija Selak Raspudić održala je danas konferenciju za medije, na kojoj se potvrdila da se ona i njen suprug Nino Raspudić razilaze s Mostom te da će nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnici. Kazala je kako joj je bilo ponuđeno da nosi listu Mosta za europski parlament, no da je odbila jer se Marin Miletić, koji se također nalazi na listi, javno ogradio od nje tijekom kampanje za parlamentarne izbore.

“Jučer osim što je bio težak dan iz poštovanja prema kolegama iz Mosta, odlučila sam pričekati sa svojim obraćanjem. Međutim, počele su kružiti razne netočne priče. Čula sam se s kolegama iz Mosta, obavijestila sam ih o pressici i znaju što ću reći”, kazala je uvodno.

“Do razilaženja između nas i Mosta nije došlo do lista za europski parlament nego zbog razilaženja oko kampanje. Lista za europski parlament je samo jedan konkretan događaj koji je bio fiksiran jučerašnjim datumom. Što se tiče same liste za EU parlament meni je bilo ponuđeno da nosim listu. Zbog činjenica da je kolega Miletić izrazio želju da bude na listi, a s obzirom na događaje u kampanji, na činjenicu da se kolega Miletić od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu. Budući da i dalje stavljam principe i integritet ispred briselske fotelje, ja sam odustala od nošenja lista za europski parlament i izglednog mandata”, kazala je.

“Nemam problem s tima da imamo različita stajališta po određenim pitanja. Moja ideja političkog djelovanja bliska je izvornoj ideji Mosta, a to je ako imamo zajednički cilj, da se oko drugih stvari možemo dogovoriti ako se međusobno poštujemo i uvažavamo. Kada se jedni od drugih počnemo ograđivati, smatram da ne možemo biti vjerodostojni. To bila bi izdaja birača, da nosim listu, a samo s jednim ciljem koji je do sada kao praksa bio poznat u hrvatskoj politici, a to je da se dokopam mandata. Smatram da je mnogo poštenije da samo odustala od te liste i da ostajem u Saboru”, kazala je.

“U razgovoru s Ninom zaključila sam kako nije vrije za dizati sidro, nego ostati i boriti se za bolju Hrvatsku. Nino Raspudić nije trebao biti na listi na europski parlament. On je to rezolutno odbio jer nije htio varati birače, s obzirom na to da nije htio ići u Bruxellesu”, kazala je.

“Što se tiče suradnje HSP-om, u trenutku dok sam ja trebala listu voditi, to nije bilo na
Toliko od mene. Nije primjereno nakon svega što smo prošli zajedno da se obračunavamo preko medija. Nastavljamo nastupati kao nezavisni zastupnici. Bit ću otvorena za suradnju sa svima”, kazala je.

Novinari su Selak Raspudić pitali koja je to bila točka prijepora.

“Razilaženje je rezultat činjenice da se kolega Miletić u jednom trenutku javno ogradio od mene. Reka je ona nije Mosta, ona nije u tijelima Mosta. Iz poštovanja prema njemu samom i onoga što smo prošli zajedno nisam tad nastupili kritički prema njemu. Zbog svega smatram da bi bilo licemjerno od mene da sam nosila zajedničku listu. Smatrala bi da bi u tom trenutku predmet kampanje bilo što misli Marin Miletić, što misli Selak Raspudić. Bliska sam izvornoj ideji Mosta. Moj je temeljniji stav da život treba štititi. Ne mislim da zabrana pobačaja nije rješenje.

Marija Selak Raspudić kazala je kako će njen suprug Nino Raspudić nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnik.

“Da nisu izašle sve informacije koje jesu ovo ne bi bio predmet rasprave”, kazala je Selak Raspudić.

“Ne bih rekla da ikada može doći do ucjene jer uvijek imate izbor. Nismo se mi razišli zbog liste za europski parlament. Neću raditi protiv kolega iz Mosta”, poručila je te dodala da nije tražila da Marin Miletić ne bude na listi.

“Stvar je svega onoga što se događalo u samoj kampanji i prije nje. Razlog našeg razilaženje nije Bruxelles. U plan nam nije ulaženje u drugu stranku. Nećemo javno kritizirati niti jednu oporbenu stranku, dok god postoji mogućnost nekog dogovora”, kazala je.

“Nakon kampanje smo sjeli i vidjeli možemo li neke stvari koje su se pojavile riješiti. Neću ovu priču provlačiti kroz blato i na njoj politički profitirati”, kazala je.

“Ovo što danas govorim sam iz poštovanja napravila u konzultaciji s ljudima iz Mosta”, kazala je te dodala kako je otpočetka bilo planirano da Marin Miletić bude na listi za EU parlament.

“Naše razilaženje se odnosi na čitav niz drugih stvari koje nismo uspjeli razriješiti. To nije nikakva tragedija. Nastavit ćemo surađivati. S obzirom na to da se kolega Miletić javno ogradio od mene smatrala sam da je licemjerno da ja nosi tu listu”, kazala je te dodala kako se o listi za EU parlament unutar Mosta počelo raspravljati nekoliko dana nakon parlamentarnih izbora.

“Nije u pitanju Marin Miletić. I ne bih voljela da se priča svede na Marina Miletić. A što se tiče toga što su oni meni zamjerili ili nisu, to morate njih pitati. Smatram da nije primjereno da sve o čemu smo privatno razgovarali javno iznosim”, kazala je.

“Nikakav suradnja s HDZ-om nije moguća niti ikakvih pregovora može biti. Mislimo da oporbene stranke trebaju sjesti i dogovoriti se”, kazala je Selak Raspudić.

FOTO: Screenshot, N1

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA