28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPriopćenje iz Pema o slučaju zaraze prodavačice iz trgovine u Solitudu

Priopćenje iz Pema o slučaju zaraze prodavačice iz trgovine u Solitudu

Iz Pema su poslali priopćenje u svezi njihove zaposlenice koja je potvrđeno zaražena COVID-om 19.

“S ciljem informiranja javnosti, ovim putem potvrđujemo kako je temeljem epidemiološkog testiranja, čiji su rezultati danas službeno potvrđeni, jedna naša djelatnica iz trgovine Pemo u naselju Solitudo, pozitivna na Covid -19 virus”, stoji u priopćenju.

Iz Pema su detaljno opisali kretanje i razvoj događaja.

“Zaposlenica je bila na godišnjem odmoru od nedjelje 29.03. te se po povratku na radno mjesto u četvrtak 02.04., zbog slabosti, javila poslovođi i taj dan nije radila u trgovini s kupcima niti je bila u bliskom kontaktu sa zaposlenicima.

Surađujemo s nadležnim službama radi uspostave kontakata s kojima je zaposlenica bila u dodiru. Nakon utvrđivanja svih činjenica vezano za navedeni slučaj, poslovnica je zatvorena za rad 6. ožujka u 16 i 6, te je u 17 i 30 obavljena dezinfekcija prostorija od strane ovlaštene tvrtke Krmek d.o.o.

Obzirom kako je 2. ožujka zaposlenica putovala službenim prijevozom organiziranim od strane naše tvrtke s ukupno 9 zaposlenika i vozačem, sukladno preporuci i uputi HZJZ, odnosni zaposlenici i vozač, iako ne osjećaju nikakve simptome, poslani su odmah u samoizolaciju u vlastitom domu.

Unatoč činjenici kako Pemo redovito poduzima sve potrebne mjere vezano za redovnu dezinfekciju poslovnica kao i zaštitu zaposlenika i kupaca, radi dodatne prevencije smo angažirali i ovlaštenu tvrtku Krmek d.o.o. za detaljnu dezinfekciju  svih ostalih poslovnica.

Pemo inače svakodnevno provodi mjere dezinfekcije prije, tijekom i poslije radnog vremena u što spadaju – dezinfekcije prostora, predmeta (kase, ručke, ručke košara, kolica, POS aparati, blagajne, podovi, staklene površine itd), te je također postavljen je određen broj pleksiglas barijera u cilju zaštite  blagajnica i kupaca, a svi zaposlenici su dužni imati rukavice i maske te držati propisanu udaljenost od druge osobe. Osim toga na blagajnama se nalaze i dezinficijensi za ruke.

Kako su sve dezinfekcijske mjere poduzete i uredno izvršene, ovim putem želimo obavijestiti naše kupce da će prodavaonica Solitudo od 7. ožujka raditi redovno radno vrijeme od 8:00h – 17:00h.

Sigurnost kupaca i zaposlenika je na prvom mjestu, te svakako pozivamo naše kupce, a i zaposlenike da se pridržavaju preporuka Stožera Civilne Zaštite i HZJZ”, stoji u priopćenju iz tvrtke Pemo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA