32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPOTVRDILI "KOMUNALACI" - 80 restorana ugradilo mastolovce, oni koji se ogluše ostat...

POTVRDILI “KOMUNALACI” – 80 restorana ugradilo mastolovce, oni koji se ogluše ostat će bez javne površine

Nastavno na najave gradonačelnika Mata Frankovića, djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo proveli su nadzor ugostiteljskih objekata na području povijesne jezgre grada, a koji su u svoje kuhinje bili dužni ugladiti separatore masti, tzv. mastolovce. 

Nakon što su se ugostiteljski objekti pismeno očitavali o ugradnji mastolovaca, komunalni redari izvršili su provjeru na licu mjesta u ukupno 84 ugostiteljska objekata koji se bave pripremom hrane. Izvidom je ustanovljeno da 80 objekata imaju ugrađene mastolovce, dok su predstavnici preostala četiri objekta predočili dokaze o nabavci uređaja. 

Komunalni redari će provesti dodatne kontrole na terenu te, ako preostali objekti u razumnom roku ne izvrše ugradnju uređaja na propisan način, Grad Dubrovnik će sukladno ugovorima o zakupu javnih površina tim objektima otkazati javne površine.

Mastolovi (mastolovci, separatori masti) služe za pročišćavanje otpadne vode koja sadrži masti i ulja biljnog porijekla, a ugrađuju se u interni odvodni sustav objekta. Obveza ugradnje mastolovaca za ugostiteljske objekte u povijesnoj jezgri propisana je Odlukom o zakupu javnih površina. 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik provode čišćenje i sanaciju povijesnog kanala mješovite odvodnje, a nakon stanke zbog turističke sezone radovi se nastavljaju najprije na Prijekom sve do Onofrijeve fontane, dok će se radovi čišćenja kanala ispod Straduna provoditi nakon završetka 10. Dubrovačkog zimskog festivala.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA