32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlenković pitao dubrovačkog taksistu i branitelja: Zašto ste se toliko uznemirili?

Plenković pitao dubrovačkog taksistu i branitelja: Zašto ste se toliko uznemirili?

Nakon svečane sjednice Dubrovačko-neretvanske županije i tijekom susreta s novinarima, premijeru Plenkoviću i ministru prometa Olegu Butkoviću prišao je nezadovoljni dubrovački taksist Robert Anđušić koji se požalio na neke odredbe pravilnika kojim je uveden poseban kriterij starosti vozila za taksiste i iznajmljivače vozila, piše Jutarnji list.

Naime, prema tom pravilniku osobni automobil kategorije M1 namijenjen za autotaksi prijevoz “ne smije biti stariji od sedam godina, a od 1. siječnja 2021. godine ne smije biti stariji od pet godina, što znači da modelska godina sadržana u VIN oznaci ne smije biti manja od godine u kojoj se obavlja prijevoz umanjeno za šest godina, a od 1. siječnja 2021. godine umanjeno za četiri godine”.

U nekoliko navrata rekao je kako se radi o diskriminaciji.

– Doneseni zakon je na Ustavu poništen, međutim, opet je netko donio pravilnik da bi auti trebali biti stari do pet godina. U cijeloj Europi nema ispod 15 godina. Jeste li upoznati s tim?, upitao je muškarac premijera.

Plenković ga je potom pitao iz kojeg je medija na što je odgovorio da je on najmlađi branitelj Grada Dubrovnika koji je u Domovinski rat krenuo s 15 godina.

– Sa 16 godina sam postao najmlađi zapovjednik u cijeloj Hrvatskoj, rekao je čovjek.

– To je OK, rekao je Plenković i uputio nezadovoljnog muškarca da se javi ministru Butkoviću.

Butkovića je pitao kako ih nije sramota donijeti zakon koji traži da u Hrvatskoj automobili budu stari do pet godina.

Ministar prometa se branio kako je zakon donesen dvotrećinskom većinom u Saboru, a za pravilnik je kazao da će ga pogledati i dodao da to što Anđušić govori – ne stoji.

Plenković je Anđušića pitao i zašto se toliko uznemirio, a on je kazao da je “on stvorio ovu državu”, prenosi Jutarnji list.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA