12.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaKulturaOTVOREN 10. DUFF - predstavit će se 52 filma iz 15 različitih...

OTVOREN 10. DUFF – predstavit će se 52 filma iz 15 različitih zemalja

DUFF slavi veliku obljetnicu, Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana po deseti put svečano je otvorio svoja vrata svim mladim filmašima večeras u Kinu Sloboda. Najbolje filmove ocjenjivat će glavni žiri koji čine glumica Jelena Perčin, hrvatski ilustrator, crtač stripova i filmski redatelj Milan Trenc te turski redatelj, producent i montažer Ahmet Boyacıoğlu.

U ime Grada Dubrovnika, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić poželjela je dobrodošlicu svim natjecateljima. Naglasila je kako je itekako dobro što Grad podupire ovako važan događaj te kako se nada da će riječi i poruke ove mlade generacije doprinijeti kreativnoj industriji za koju smatra kako je bitan dio Grada Dubrovnika.

Prošle godine DUFF je održan, ali u online izdanju, a ove godine je u Grad pozvano pededesetak djece, mladih i njihovih mentora koji će se uživo susresti u Dubrovniku i kroz film – najjači medij progovoriti o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju. 

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine, do 15 godina i 16 do 20 godina, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film – ove godine na temu različitosti koju su otvorili i za male filmaše iz cijelog svijeta.

Između 52 odabrana filma koja su po izboru selekcijskog žirija u sastavu Ana Dokler, Zuzanna Kazmierczak i Tvrtko Rašpolić, ušla u natjecateljski dio festivala, filmovi stižu iz petnaestak zemalja svijeta. Najbolje će ocjenjivati glavni žiri – Jelena Perčin, Milan Trenc i Ahmet Boyacıoğlu.

Tijekom festivala za dubrovačku djecu i mlade održat će se i dvije radionice, pod vodstvom Miša Sorića „Radionica izrade video spota“, dok će Marin Lisjak voditi „Radionicu kratkometražnog scenarija“. Pred sam početak festivala u ponedjeljak, 11. listopada, započeo je i Off Program s projekcijama za dubrovačke učenike osnovnih i srednjih škola.

Zatvaranje Festivala i dodjela nagrada planirano je za nedjelju, 17. listopada u 10 sati u Kinu Sloboda.

Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA