31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOS MUP: Zbog manjka zaštite od strane Države i poslodavaca uvijek ispaštaju...

OS MUP: Zbog manjka zaštite od strane Države i poslodavaca uvijek ispaštaju zaštitari

Iz Sindikata OS MUP-a stiglo je priopćenje i reakcija na Incident u Lidlu koji prenosimo u cijelosti u nastavku.

“Poštovani, 

ovim putem podnosim pisanu, predstavku kao predstavnik sektora zaštite u Sindikatu OS MUP-a na događaj koji se, zbio u Dubrovniku u trgovačkom lancu “LIDL”  a prema djelatniku zaštitarske službe. Naime cijelo vrijeme ističemo, u više navrata kako je posao zaštite nepredvidljiv i opasan te da, svakodnevno djelatnici dolaze u situacije kada svoj posao moraju opravdati a pritom budu napadnuti. 

U ovom slučaju ističemo kako, je vrlo važno istaknuti da je djelatnik zaštitarske službe radio svoj posao za koji je plaćen i postavljen u Lidlu kao ovlaštena osoba. Međutim u svakodnevnom radu zbog, manjka zaštite od strane Države i samih poslodavaca dolazi do napada u kojima uvijek ispaštaju zaštitari. 

Vjerujemo kako je kolega, opravdao svoje postupanje prema NN-osobi te da je ispunio sve zakonske preduvjete prilikom zaustavljanja istog u sprječavanju kaznenog djela predpostavljamo u ovom slučaju krađe. Tom prilikom oštro osuđujemo, svaki napad prema zaštitarima i čuvarima te najavljujemo kako ćemo, poduzimati sve nama dane zakonske ovlasti kao sektoru zaštite-Sindikata OS MUP-a a prema zaštiti djelatnika sigurnosti. 

Ovom prilikom želimo zahvaliti, policijskom službeniku koji je profesionalno i staloženo reagirao te pritekao u pomoć kolegi iako je bio van službe. 

Suradnja MUP-a sa tvrtkama koji se, bave zaštitom osoba i imovine uvijek ostvaruju odlične rezultate te je za održivost i sigurnost ljudi i imovine vrlo važna međusobna suradnja.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA