29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNapreduju radovi na obnovi Opskrbnog centra u Novoj Mokošici

Napreduju radovi na obnovi Opskrbnog centra u Novoj Mokošici

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijete Hladilo i direktora Domouprave Dubrovnik d.d. Pera Milkovića te predstavnika izvođača radova obišao je danas radove na obnovi Opskrbnog centra u Novoj Mokošici vrijedne 573.662,55 eura.

Naime, Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je investiciji obnove Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika.

Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok Grad Dubrovnik iz proračuna osigurava 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene. 

Gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo napretkom radova na Opskrbnom centru kao središtu Mokošice naglasivši da se već sanacijom javne površine na gornjoj etaži osigurao prestanak vlaženja objekata što je problem koji je godinama opterećivao prostore vrtića, knjižnice i druge.

Naime, u I. fazi sanacije obnove, koja je završena, na gornjoj terasi objekta uklonjeni su stari slojevi do zdrave betonske AB ploče, napravljena je nova hidro i termo izolacija. Ugrađene su keramičke pločice te je saniran dio fasadnih zidova. U tijeku su radovi na sanaciji II. faze (donji dio objekta). Nakon što se pristupilo uklanjanju slojeva poda uočeno je ulegnuće terena te se pristupilo radovima sanacije koji su i dalje u tijeku. Izrađen je dio novih instalacija oborinskih voda i dio novih kanalizacijskih instalacija, šahtova za potrebe prespoja te je nasut teren. U tijeku je izrada novih AB ploča, dobava i ugradnja kamenih ploča i sanacija u donjem dijelu fasadnih zidova što će ujedno biti i završni radovi.

Očekuje se da će radovi u cijelosti biti završeni u roku od dva mjeseca. Takav rok je postavljen jer je kroz čitavo vrijeme izvođenja radova sanacije Opskrbni centar otvoren za sve građane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA