27.8 C
Dubrovnik
Utorak, 9 kolovoza, 2022
NaslovnicaPolitikaOporba se ujedinila, prekinuta sjednica Sabora zbog izbora ravnatelja HRT-a nastavit će...

Oporba se ujedinila, prekinuta sjednica Sabora zbog izbora ravnatelja HRT-a nastavit će se jutros u 9 i 30

Saborska sjednica prekinuta je u četvrtak navečer nakon što je oporba izišla pred govornicu te tako opstruirala početak rasprave o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a zatraživši poništenje natječaja za ravnatelja.

Svi predstavnici oporbe stali su pred govornicu i zaustavili raspravu te poručili da HRT mora biti slobodan i služiti interesima Hrvatske zatraživši da se poništi natječaj za ravnatelja HRT-a.

Ujedinjeni zastupnici oporbe smatraju kako je jako važno da izbor ravnatelja bude kristalno čist, zakonit i transparentan od početka do kraja. Poručio je i da je tekst natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a protuzakonit jer ne sadržava potrebne poveznice na odredbe Zakona o braniteljima koje je HDZ donio još 2018.

Vladajući (HDZ) održali su sjednicu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj je, nakon odlaska oporbe, bilo prisutno samo pet od 13 članova te su odabrali Šveba kao kandidata.

Protestirali su i jer je s dnevnog reda skinuto raspravljanje o Nacrtu strategije suzbijanja korupcije za sljedeće desetogodišnje razdoblje.

Napominjući kako je ovo “demokracija na oporbeni način”, potpredsjednik sabora Ante Sanader rekao je da prekidaju sjednicu, koju će nastaviti u petak ujutro izjašnjavanjem o amandmanima. Također, sastat će se saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav kako bi dao odgovor vezan uz zahtjeve oporbe.

Sjednicu Sabora možete pratiti ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA