31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiOdvjetnik Matka Klarića žurnim postupkom uputio MUP-u zahtjev za poništenjem natječaja za...

Odvjetnik Matka Klarića žurnim postupkom uputio MUP-u zahtjev za poništenjem natječaja za mjesto načelnika granične policije na Grudi

Odvjetnik policijskog službenika Matka Klarića žurnim je postupkom danas uputio ravnatelju Uprave za ljudske potencijale MUP-a, Želju Prši ponovni zahtjev za poništenjem internog oglasa popune radnog mjesta načelnika postaje granične policije Gruda.

Klarićev odvjetnik Dario Obradović smatra kako je provedba ovakvog internog oglasa od 7. travnja 2023.g. za popunjavanje radnog mjesta načelnika PGP Gruda u cijelosti nezakonita obzirom da je u ovom trenutku Matko Klarić formalno zaposlen na tom radnom mjestu jer su naknadna rješenja o raspoređivanju Matka Klarića na drugo radno mjesto poništena rješenjima Odbora za državnu službu.

Odvjetnik Dario Obradović je o zahtjevu koji je uputio u ime Matka Klarića, obavijestio i ministra Davora Božinovića, glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, načelnika PU DNŽ Ivana Pavličevića, samostalni sindikat djelatnika MUP-a i pučku pravobraniteljicu.

UVAŽENA ŽALBA: Matko Klarić se mora vratiti na svoje staro radno mjesto načelnika?

Obradović je već jedanput, 7. travnja 2023. uputio isti zahtjev nadležnom ravnatelju Željku Prši, pa se u svom žurnom dopisu poziva na njegovo očitovanje od 12. lipnja u kojemu on tvrdi da je interni oglas završen, da je novi načelnik postaje granične policije Gruda izabran, te da je postupak popunjavanja navedenog radnog mjesta okončano. A to, tvrdi odvjetnik Obradović ne odgovara istini, budući je završni dio provjere kandidata u prostorijama PU Dubrovačko -neretvanske zakazan za sutra, 30. lipnja.

Nejasno je zbog čega ste službenim dokumentom i svojim potpisom potvrdili činjenice neistinitog sadržaja i time pokušali dovesti u zabludu podnositelja zahtjeva obzirom da je natječaj po internom oglasu za popunjavanje radnog mjesta – načelnika PGP Gruda po internom oglasu MUP-a Klasa:  001-01/23-01/940, Urbroj: 511-01-156-23-1 od 07. travnja 2023.g. još uvijek u tijeku, odnosno u prostorijama PU Dubrovačko-neretvanske je dana 30. lipnja 2023.g. zakazana provjera kandidata po istom oglasu.

Smatra kako se ovakvim nesmotrenim postupcima pričinjava šteta ugledu MUP-a kao instituciji koja bi trebala postupati zakonito i nepristrano, ali i izravno dovodi do oštećenja državnog proračuna u slučaju tužbe za naknadu štete zbog nezakonitog postupanja MUP-a u ovom slučaju.

Uporište za tvrdnju kako je riječ o nezakonitoj provedbi natječaja za popunjavanje radnog mjesta šefa postaje granične policije na Grudi pronalazi odvjetnik Obradović u stavu Odbora za državnu službu koji je već dva puta poništavao rješenje MUP-a kojim je Matko Klarić raspoređen na novo radno mjesto – policijski službenik za poslove temeljne policije. Prvi put rješenje u korist Matka Klarića je doneseno 27. ožujka 2023., a drugi put nedavno, 5. lipnja 2023. Novo rješenje kojim se ponovno poništava rješenje MUP-a o novom radnom mjestu Matka Klarića možete pročitati u cijelosti OVDJE.

– Dakle, stav Odbora za državnu službu koji je već dva puta poništavao rješenje MUP-a o raspoređivanju policijskog službenika Matka Klarića u ovom slučaju je više nego jasan te je neprijeporno da je provedba ovakvog internog oglasa od 7. travnja 2023.g. za popunjavanje radnog mjesta načelnika PGP Gruda u cijelosti nezakonita obzirom da je u ovom trenutku Matko Klarić formalno zaposlen na tom radnom mjestu jer su naknadna rješenja o raspoređivanju Matka Klarića na drugo radno mjesto poništena – zaključuje odvjetnik Obradović.

Zbog svega gore navedenog predlaže poništenje internog oglasa Ministarstva unutarnji poslova od 7. travnja 2023.g. odnosno podredno obustavu postupka, a sve sukladno već zauzetom stavu Odbora za državnu službu iz izvršnog Rješenja od 5. lipnja 2023.

Matko Klarić je, podsjetimo, prethodno pravomoćno oslobođen od strane Disciplinskog suda MUP-a  po dvije točke za koje se teretio, dočim mu je Upravni sud u Splitu dana 23. lipnja 2023.g. poništio odluku Disciplinskog suda MUP-a za neprimjereno ponašanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA