24.8 C
Dubrovnik
Petak, 11 srpnja, 2025
HomeDugastroNa veselje mnogih počinje 23. Mediteranski sajam, program je iz godine u...

Na veselje mnogih počinje 23. Mediteranski sajam, program je iz godine u godinu sve bolji i bolji!

23. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva počinje danas, okupljanjem sudionika u kongresnoj dvorani hotela Rixos.

Sajam koji pridonosi promidžbi održivog razvoja, zdravog načina življenja te pozicioniranju Hrvatske u tom smjeru, traje od 11. do 15 ožujka.

Donosimo program po danima:

Utorak, 11. ožujka 2025.

Velika kongresna dvorana Mistral

Dolazak, smještaj i raspoređivanje izlagača do 17:00

Za posjetitelje sajma 14:00 do 19:00 h

Srijeda, 12. ožujka 2025.

09:30 Početak rada Sajma

10:00 – 19:00 dolazak posjetitelja (kupaca, poslovnih partnera i sl.)

19:00 Završetak rada Sajma

Četvrtak, 13.ožujka 2025.

09:00 Početak rada Sajma

12:00 – Svečanost otvorenja sajma ispred velike kongresne dvorane Mistral

Voditeljica programa: Suzi Sokol

12:30 – 14:00 Kulturno umjetnički program:

KUD “SV. Juraj Osojnik”, balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Laus, Glazbeni sastav “Prijatelji” ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora i Antonio Zadro

glazbenik, skladatelj.

Gastro show popularnih kuhara:

Tomislava Špičeka, Vlaste Mandić iz Kotora, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te gastro majstora iz Italije koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

13:30 Okrugli stol Dvorana Boreas

OKRUGLI STOL

Budućnost hrvatske poljoprivrede

13. ožujka 2025. u 13:30 sati

Hotel Rixos Premium Dubrovnik

Panelisti:

Ministarstvo poljoprivrede

Hrvatska gospodarska komora: Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam

Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora: Marijana Petir, predsjednica

Hrvatska poljoprivredna komora: Mladen Jakopović, predsjednik

Poduzetnik iz Neretve/Slavonskog broda

U sklopu Mediteranskog sajma zdrave hrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se Okrugli stol na temu budućnosti hrvatske poljoprivrede.

Podteme: pad produktivnosti, cijene domaćih poljoprivrednih proizvoda, poljoprivredno zemljište, tehnologija rada, promjene tradicionalnih kultura obrade, spremnost Hrvatske i EU na promjene koje donosi priroda, osiguranje od nepogoda, imamo li snage za zaokret, imamo li ideje za nove kulture itd.

20:30 Atrij Hotela Rixos Premium Dubrovnik

Nastupa Antonio Zadro

glazbenik, skladatelj, aranžer, producent, hrvatskoj publici poznat uglavnom po živim nastupima u plesnim klubovima i zabavama. Izvrstan pijanist, specifičnog glasa i dobrih vibracija. 

Pristup besplatan.

Petak, 14. ožujka 2025.

9:00 Početak rada Sajma

Prve Mediteranske dječje igre Dubrovnik 2025.g

Igralište ispred Sportske dvorane Dubrovnik (Gospino polje), alternativno u slučaju kišnog vremena sportska dvorana Osnovne škole Lapad.

Voditelji natjecanja: Hadžira Brković, prof.tzk i Duje Tolj prof. tzk
OŠ Lapad,Dubrovnik

Vrijeme održavanja: petak 14. ožujka s početkom u 10 sati (štafeta s mrkvom, potezanje konopa, nogomet), predviđeno trajanje do 12 sati.

Proglašenje pobjednika u 12:30 Rixos Premium Dubrovnik hotel ispred Velike kongresne dvorane Mistral

Gastro show Tomislava Špičeka – štrukle

Bobo – organski sokovi

Klape (pred najavu pobjednika te tijekom marende)

Kulturno umjetnički program

Klapa Laus iz Dubrovnika, Glazbeni sastav “Prijatelji”

Voditeljica programa: Suzi Sokol

19:00 Završetak radnog dana Sajma

Subota, 15. ožujka 2025.

​9:30 Početak rada Sajma

10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

10:30 Dvorana Boreas PREDAVANJE: Marija Vezilić, dipl. ing prehr. tehn.,
nutricionist,  Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije,
Odjel za promicanje zdravlja Dubrovnik.
TEMA PREDAVANJA: “Tanjur budućnosti: Kako prehrana oblikuje zdravlje djece”

Prehrambene navike koje djeca usvoje u ranom djetinjstvu ključne su za njihovo zdravlje u budućnosti.

Na predavanju će se govoriti o tome kako uravnotežena mediteranska prehrana doprinosi fizičkom i mentalnom razvoju djece. Roditelji će saznati praktične savjete za oblikovanje pravilnih prehrambenih navika te kako izbjeći najčešće zamke modernog načina prehrane.

Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima (možebitna iznenađenja)

17:00 Zatvaranje Sajma

Sajam je 2022. dobio priznanje Hrvatske poljoprivredne komore, a godinu poslije priznanje Hrvatske gospodarske komore. Svake godine u sklopu sajma dodjeljuju se nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva.

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva organizira Mediteranski sajam Dubrovnik j. d. o. o. u suorganizaciji Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, turističkih zajednica Grada i Županije te Hrvatske gospodarske komore Dubrovnik.

foto:ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA