18.8 C
Dubrovnik
Subota, 16 listopada, 2021
NaslovnicaKulturaKnjiževnost u Lazaretima: gostuje Nora Verde

Književnost u Lazaretima: gostuje Nora Verde

U četvrtak 13.5. u 19:30 u Art radionici Lazareti održat će se književna večer u sklopu ciklusa „Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom.“ Ovaj put gošća autorica je Nora Verde, a razgovor će moderirati Staša Aras.

“Planiramo otvoriti mnoge teme, predstaviti njezin novi roman, razgovarati o književnosti, novinarstvu, sceni, životu, popularnoj kulturi, trendovima, a i o identitetskim politikama ako baš budete htjeli. Čitat ćemo naglas, kritizirati, hvaliti i kuditi, prisjetiti se još jednom koliko nam je književnost važna uz ovu izvrsnu autoricu. Zbog ograničenog broja posjetitelja (20) program će se prenositi i online na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruka.U slučaju lijepog vremena književna večer će se održati na taraci”, javljaju iz Lazareta.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij Hrvatskog jezika i književnosti. Prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“ (Narodno sveučilište, Split, 1994.) objavljuje kao studentica. Autorica je knjige „Posudi mi smajl“ objavljene koncem 2010. godine u izdanju nakladničke kuće Meandar. U rujnu 2013. godine objavila je roman naslova „Do isteka zaliha“ u izdanju Naklade Sandorf. Knjigu kratkih priča „O ljubavi, batinama i revoluciji“ objavila je 2016. godine u izdanju Naklade Sandorf. Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae ( www.voxfeminae.net ) za koji piše i uređuje od 2011. godine. Surađuje i s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Program i rad ARL 2021 podržavaju i omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH; Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić