28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKad organizatorica vjenčanja izabere Šišine dubi u Konavlima za svoj dan iz...

Kad organizatorica vjenčanja izabere Šišine dubi u Konavlima za svoj dan iz snova, onda je to zbilja nešto posebno!

Kad je organizatorica vjenčanja, Rozalija Kučko, od svih mogućih lokacija, za svoje vjenčanje iz snova odabrala “ledinu” u Konavoskom polju ispod visokih stabala hrasta, onda je savršeno jasno kako je riječ o nečemu iznimnom. A da je tako svjedočili su brojni uzvanici koji su, bez iznimke, Šišine dubi nazvali magičnim i romantičnim. No, da bi se stvorila atmosfera kakvu je Rozalija, kao svaka mladenka, priželjkivala za svoj dan iz snova, trebalo je puno, puno i rada i truda i vještine organiziranja. U svemu je tome, naravno, od neprocjenjive pomoći bilo iskustvo u profesiji kojom se inače bavi. Ali, vlastito vjenčanje ipak donosi puno veću dozu i uzbuđenja i treme i očekivanja, te želje da sve bude savršeno.

Rozalija Kučko je rođena u Zagrebu, gdje je odrastala i gdje živi, no, prema Konavlima su je kao mjestu idealnom za svečanost i veselje povodom uplovljavanja u bračnu luku, vodili, kaže i srce i razum.

Ljubav prema Konavlima prenijela nam je moja majka Konavoka Kate Matković – priča Rozalija, dodajući:

Od najranijeg djetinjstva ljeta sam provodila s đedom Ivom i babom Nikom. Uz njih, majku, pokojnu tetku Ivku i mnogobrojne rođake zavoljela sam konavoske običaje i naučila poštivati tradiciju kao nešto najljepše i najvrjednije. Tako smo uvijek s nestrpljenjem iščekivali svaki Božić, ljeto i Uskrs. Iako sam se rodila i odrasla u Zagrebu uvijek sam osjećala da su Konavle i Cavtat moj dom. I danas živim za svaki godišnji odmor, zime koje već nekoliko godina provodimo dole, polaganje Badnjaka, mirise Božića, imendane, Sv.Vlaha, šporke makarule i još mnogo toga.

Čini se da ste u Konavlima otkrili novu romantičnu lokaciju za vjenčanja, tim više što se s majkom i sami bavite organiziranjem vjenčanja.

Šišini dubi zaista jesu predivna i uistinu vrlo romantična lokacija. Majka, muž i ja obišli smo mnoge lokacije, ali razum i srce me vodilo smo jednoj i to onoj u konavoskom polju. Prvobitno smo vjenčanje trebali imati na Višnjici, ali su nam Šišini dubi mogli uz puno našeg truda i rada ponuditi puno više. Majka koja je dugogodišnji ugostitelj i vlasnica imanja u Zagrebu koje se bavi isključivo vjenčanjima i ja kao organizatorica, temeljem iskustva odlučili smo da je ta lokacija zaista najbolja. Sviđalo nam se što je lokacija prostrana i što možemo smjestiti sve naše uzvanika i napraviti sve baš onako kako smo planirali. Sve ideje i želje mogle su se realizirati na jednom mjestu. Idealno je što se preko puta nalazi parking i što je sve ravno, pa je i vrlo sigurno. Visoki dubovi odmah su ukazivali na velike mogućnosti za savršenom rasvjetom i predivnim noćnim ambijentom. Sviđalo nam se što je u potpunosti na otvorenom i što ima predivan pogled na vinograde i Konavle.

Je li to bio jako zahtijevan posao, što biste savjetovali potencijalnim mladencima za tu lokaciju?

Organizacija je bila vrlo zahtjevna, a i dodatno je otežavalo što je naše vjenčanje bilo u srcu najveće sezone drugih vjenčanja koja smo već imali dogovorena. Uistinu smo došli na ledinu koja u tom trenutku nije imala ništa. Vlasnici su obećali vodu, a mi smo morali organizirati sve ostalo. Od struje, privremenog priključka, razvodne kutije, električara, atesta, sanitarnih čvorova, bine, plesnog podija, šatora za logistiku, rasvjete, stolica, stolnjaka, dekoracija, DJ, benda, cateringa itd. Jako puno stvari smo donijeli iz Zagreba, a ono što je bilo dostupno u Konavlima uzeli smo što god smo mogli, te smo angažirali sve lokalne ljude. Svakako smatram da je za ovako veliku organizaciju neophodno veliko iskustvo i profesionalizam.

Da, ali sav umor koji je prethodio, zacijelo je zaboravljen u onom trenutku kada ste kao mladenka sa svojim suprugom i uzvanicima stigli na lokaciju koja je oduzimala dah.

Uzvanici su bili impresionirani i oduševljeni lokacijom. Većina nije ni mogla zamisliti tu lokaciju u takvom “ruhu”, toliko lijepu i svečanu, kao što i treba biti za proslavu vjenčanja. Za mene je ispala baš onakva kakvu sam je zamišljala i znala sam da uz puno rada i truda može ispasti baš tako magična kao što je i bila taj dan i to veče.

Konavle imaju mnoga lijepa mjesta koja imaju velike potencijale. Možda ćemo na neko od njih i mi preseliti naše poslovanje i nekome drugome opet biti u prilici organizirati vjenčanje iz snova jer nema ništa ljepše od proslave ljubavi i početka novog života ljudi koji se vole i žele zajedno provesti život i zasnovati obitelj.

Ljubav prema Konavlima uspjela sam uz svoju obitelj prenijeti na svog muža Amerikanca koji je zaljubljen u naše Konavle, običaje, kulturu i tradiciju. Zato su za nas Konavle bile jedini i najbolji izbor za naš najvažniji dan. Ta ljubav za nas kao par traje od 2004. kada smo se upoznali na skalinama Sv. Vlaha i to na vjenčanju rodice koja je također porijeklom Konavoka. Za festu Sv.Vlaha se oblačimo u konavosku robu, a u Crkvi sv. Vlaha smo se i vjenčali. Nas spajaju ljubav, Konavle, Sv.Vlaho i naravno, sad i naš najljepši dan vjenčanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA