32.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaINCIDENT U CAVTATU: vozač autobusa vikao na sedmaše kad su se vraćali...

INCIDENT U CAVTATU: vozač autobusa vikao na sedmaše kad su se vraćali s izleta, prijetio im i vrijeđao ih, a s agresijom je nastavio i pred roditeljima…

U večernjim satima u četvrtak, 11. svibnja došlo je do incidenta u Cavtatu, po povratku sedmaša iz OŠ Cavtat s jednodnevnog izleta u Split. Vozač je, naime, prilikom povratka, u autobusu vikao i bio izuzetno neugodan prema djeci, vrijeđao ih je i kod stanovitim prijetnjama kod njih izazvao veliki strah i uznemirenost. Vozača je, naime, izrevoltiralo to što su djeca u autobusu bila nemirna. S istim agresivnim ponašanjem je nastavio i pred roditeljima koji su dočekali svoju djecu na autobusnom stajalištu u Cavtatu što ih je toliko revoltiralo da se u cijeli slučaj uplela i policija. Djeca su se s izleta vratila pod tolikim stresom i u strahu da se u cijeli postupak rada s njima uključila i njihova škola, a vodstvo i stručne službe su bile donijele odluku i da ne dolaze na nastavu sljedećeg dana, tj. u petak.

U policiji smo zatražili očitovanje koje smo danas i dobili. U njemu stoji:

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda su u večernjim satima u četvrtak, 11. svibnja, postupali temeljem zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira.

Naime, tijekom povratka djece s jednodnevnog izleta iz Splita, 65-godišnji vozač putničke agencije koja je organizirala izlet, je u nekoliko navrata, na naročito drzak i bezobrazan način, vikao i vrijeđao djecu što je kod njih izazvalo strah i uznemirenost.

Unatoč zamolbama nastavnika koji su bili u pratnji djece da se vozač smiri, on je nastavio s vikanjem što je dodatno uznemirilo učenike i kod njih izazvalo strah za vlastitu sigurnost, a s navedenim ponašanjem je nastavio i pred okupljenim roditeljima nakon dolaska na autobusni kolodvor.

Nad vozačem je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njega će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog.

Zakonom predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je od 700 do 4000 eura ili kazna zatvora u trajanju od 30 dana.

3 KOMENTARI

  1. Koliko sam shvatio vozac je cijelim putem bio uznemiren Nastavnici su odgovorni za ponašanje djece u autobusu a ne vozac, te su isti trebali zaraziti zaustavljanje autobusa te promjenu vozaca.od strane agencije.

    • U ovom članku ima puno više detalja. Djeca su navodno bila nemirna cijelim putem i uništavali tuđu imovinu, te su više puta opomenuta, a nastavnici i škola nisu ništa poduzeli. Jednom je vozač čak odustao od vožnje, ali je ravnateljica molila da barem djecu dovede doma. Na kraju je vozaču doletila boca u glavu dok je vozio i to je bila kap koja je prelila čašu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA