28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHRVATSKO RATNO ZRAKOPLOVSTVO: Prevezli pacijenta s Korčule, gasili požar s dva kanadera...

HRVATSKO RATNO ZRAKOPLOVSTVO: Prevezli pacijenta s Korčule, gasili požar s dva kanadera u Smokvici

Zračne snage 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, 4. i 5. travnja 2020. bile su angažirane osam puta u pružanju potpore civilnim institucijama i lokalnoj zajednici, a pojačani angažman nastavljen je i u ponedjeljak kroz tri nove akcije.

Tako su letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera u subotu 4. travnja 2020. prevezle četiri pacijenta do KBC Split. Najprije je letačka posada u ranim jutanjim satima prevezla pacijenta s Korčule, a akcije prevoženja pacijenata nastavile su se i u večernjim satima kada je žurnim letom sa Hvara prevezeno dvoje pacijenata od kojih je bilo jedno jednogodišnje dijete. Subotnje intervencije završile su prevoženjem švicarskog državljanina sa otoka Brača.

Medicinska prevoženja nastavljena su i nedjelju 5. travnja kada je s Brača hitno zbrinuta još jedna osoba.

Zračne protupožarne snage 855. protupožarne eskadrile tijekom vikenda bile su angažane tri puta. Tako je  u subotu 4. travnja 2020. jedan Canadair CL-415 sudjelovao u gašenju požara na otoku Žirju u Šibensko-kninskoj županiji dok su u nedjelju 5. travnja dva Canadaira gasila požar poviše Smokvice na otoku Korčuli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Na trećem požarištu kod Galovca u Zadarskoj županiji djelovao je Airtractor AT-802, a u gašenje se uključio i Canadair u povratku s akcije gašenja požara na Korčuli.

Pojačani angažman zračnih snaga nastavljen je i u ponedjeljak 6. travnja 2020. kada su ponovno u gašenje požara na Korčuli uključena dva Canadaira, a letačka posada helikoptera Mi-8 MTV1 prevezla je jednog pacijenta također s Korčule. U jutarnjim satima započela je i akcija potrage za dvije nestale osobe kod otoka Vira u Zadarskoj županiji, a u potrazi sudjeluje posada aviona Pilatus PC-9M iz sastava Obalne straže iz 392. eskadrila aviona.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA