16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Povodom 29. Edukativne muzejske akcije,Dubrovački muzeji pripremili su ciklus radionica „Izrada i ukrašavanja keramike na neolitički način“ koje će se održavati:  2., 3., 5., 9., 10. i 12. svibnja 2024. od 17 do 20 sati u tvrđavi Revelin.

Cilj je pobuditi interes mladih, odraslih, ali i osoba u zrelim godinama za izradu keramike te znatiželju za daljnjim upoznavanjem s bogatom prapovijesnom građom iz fundusa dubrovačkog Arheološkog muzeja. Na osam radionica, polaznici će naučiti kako izraditi i ukrasiti keramički predmet odabranim tehnikama karakterističnima za neolitik. Uz to, pripremljena je i istoimena edukativna publikacija pomoću koje će polaznici moći produbiti svoja znanja o neolitiku, a koja je istovremeno zamišljena kao pomagalo za rad na keramičkim radionicama. U njoj su odabrani i predstavljeni neolitički keramički i upotrebni predmeti izrađeni od keramike, kremena, kamena i kosti iz fundusa Arheološkog muzeja. Oni pripadaju vremenu od početka neolitičke revolucije do kasnog neolitika kada keramički predmeti doživljavaju svoj razvoj.

Broj polaznika na radionicama je ograničen, a prijaviti se mogu sve osobe starije od 15 godina na e-mail: radionice@dumus.hr  do 30. travnja 2024. Autori radionica su viša kustosica pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija, a praktični dio vodi restauratorica za keramiku Gloria Loborec.

Ovogodišnja 29. Edukativna muzejska akcija (EMA) okupila je pod zajedničkom temom ‘Muzeji i STEAM?!’, pedeset muzeja, galerija i kulturnih centara iz cijele Hrvatske u kojima će pokazati povezanost prirodnih, tehnoloških, humanističkih i društvenih znanosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA