16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaLifestylePrometna policija kroz projekt Vidi i klikni najmlađe educira kako sigurno sudjelovati...

Prometna policija kroz projekt Vidi i klikni najmlađe educira kako sigurno sudjelovati u prometu

Na inicijativu Postaje prometne policije Dubrovnik ovog je utorka s provedbom započeo iznimno zanimljiv projekt Vidi i klikni, namijenjen prometnoj prevenciji naših najmlađih.

Osnovna ideja projekta je učenje kroz činjenje, gdje se na djeci prihvatljiv način, prvo teoretski, a zatim i praktično prenose savjeti o tome kako sigurno sudjelovati u pometu.

Program se odvija uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje i električnog automobila kao kulise. Obuhvaća vježbanje pravilnog korištenja nogostupa, uočavanje prometnih svjetala, propisno prelaženje ceste korištenjem pješačkog prijelaza, simulacija prelaska u situaciji kada nailazi automobil, vježbanje vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila, propisno i pravilno sjedenje u automobilu, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobilu.

Djeca su dobila i slikovnice ‘Sa Zebrom sigurno u školu’ koja će odnijeti kući i pokazati svojim roditeljima jer su upravo roditelji naši važni suradnici u svakodnevnoj edukaciji djece o tome kako na siguran način sudjelovati u prometu.

Osim danas, projekt će kroz naredna tri dana, zajednički provoditi policijski službenik Postaje prometne policije Dubrovnik Denis Pavela i predstavnici Hrvatskog auto kluba Mladen Matković i Zlatko Jelenčić.

Program će, osim učenika prvih razreda OŠ Gruda, obuhvatiti i njihove vršnjake iz OŠ Cavtat, OŠ Marina Držića Dubrovnik te djecu iz vrtića Konavle (Gruda i Cavtat).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA