19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaLifestyleUdruga RODA organizira pregled autosjedalica u nedjelju

Udruga RODA organizira pregled autosjedalica u nedjelju

U nedjelju 28. travnja 2024. od 14,00 do 16,00 sati na parkiralištu Udruge roditelja i djece Dva skalina u Ulici dr. Roka Mišetića 1a u Dubrovniku udruga RODA organizira besplatan pregled autosjedalica.

Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da rezervirate svoj termin na broj 098 651 699 (SMS, Viber, Whatsapp). Bez najave termina nećemo biti u mogućnosti obaviti pregled.
Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90 % no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 % do 20 % i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice. Ako dovode dijete, poželjan je dolazak u paru kao bi jedna osoba mogla paziti dijete dok druga namješta autosjedalicu prema našim uputama.
Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima.
Pregled se održava neovisno o vremenskim prilkama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA