28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovačka zajednica športova na prezentaciji aplikacije za mjerenje klimatskog otiska sportskih klubova

Dubrovačka zajednica športova na prezentaciji aplikacije za mjerenje klimatskog otiska sportskih klubova

Predstavnici Dubrovačke zajednice športova sudjelovali su na novom radnom sastanku EU projekta Carbon Neutral Sports Clubs Network održanom 8. veljače u turskoj Sakaryji.

Projektni konzorcij ovog se puta okupio zbog prezentacije “Aplikacije za mjerenje ugljičnog otiska“, izrađene od strane Fakulteta za zaštitu okoliša Sveučilišta Educons. Pored toga, svaki je partner predstavio svoj dosadašnji doprinos projektu, te su evaluirane sve projektne aktivnosti i procesi.

Na prethodnom sastanku, održanom u rujnu prošle godine u Novom Sadu, predstavljen je “Program mjerenja klimatskog otiska” koji ima za cilj izračunati emisiju ugljika sportskih klubova, ali i predložiti različite aktivnosti kojima se ta emisija može smanjiti.

Program se trenutno provodi u 30 sportskih klubova u Turskoj, Italiji, Portugalu, Hrvatskoj, Grčkoj i Bugarskoj, a s ovom novom aplikacijom provedba programa će im biti uvelike olakšana.

Podsjetimo, Carbon Neutral Sports Clubs Network je projekt sufinanciran od strane Erasmus+ programa Europske komisije s ciljem podizanja svijest o klimatskim promjenama i njihovom utjecaju na okoliš, te poticanja malih sportskih klubova da poduzmu odgovarajuće mjere za smanjenje emisije stakleničkih plinova u svom djelovanje i promiču održive prakse. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA