29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleBUDUĆI OBRTNICI - Uručene stipendije koje su omogućili naši iseljenici

BUDUĆI OBRTNICI – Uručene stipendije koje su omogućili naši iseljenici

Danas su u prostorijama DEŠE  – Dubrovnik  u Lazaretima, uručene  stipendije učenicima/cama obrtničkih zanimanja  Dubrovačko – neretvanske županije  za 2020/21 godinu.  Tajnica zaklade Libertas Foundation iz San Pedra, California, Luce Hazdovac, uručila je 14 stipendija učenicima obrtničkih  škola, za školsku godinu 2020./2021. iz Fonda Ante i Evelyn Mrgudić.

Libertas Foundation je dobrotvorna zaklada koja kroz fond “Ante & Evelyn Mrgudic” već 18 godina pomaže učenicima obrtničkih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Svrha stipendije je pomoći učenicima da izuče zanimanje s kojim će moći lakše naći zaposlenje u mjestu gdje žive, te  kako bi nakon  završetka svog školovanja pomogli svojim obiteljima i lokalnom  gospodarstvu. U zapadnom svijetu više od dvije trećine ekonomije počiva na malom gospodarstvu i obrtništvu te je želja donatora Libertas Foundation da stipendisti nakon završetka školovanja krenu u obrtništvo te ostvare životni san u svojoj Županiji i domovini Hrvatskoj.

Stipendisti za 2020/21 godinu su iz Konavala, Dubrovnika, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Mokošice, Pelješca, doline Neretve i Dubrovačkog primorja, a školuju se za frizere, slastičare, cvjećare, kuhare, automehaničare  i  kozmetičare.  Predstavnici Libertas Foundation  i udruge DEŠA su im na dodjeli poželjeli sreću u daljnjem  školovanju te se zahvalili donatorima, našim iseljenicima  koji  svake godine  izdvoje  mnogo  vremena i truda kako bi se ove  stipendije održale sad već 18.-u godinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA