15.8 C
Dubrovnik
Subota, 27 travnja, 2024
NaslovnicaLifestyleALISA PREDLAŽE RECEPT: "klasika" kojoj nema premca

ALISA PREDLAŽE RECEPT: “klasika” kojoj nema premca

Donosim vam recept za klasičnu tortu od oraha i čokolade. Prikladna na blagdane, obiteljska okupljanja, rođendane, a i stvaranje nekih novih uspomena. Toliko je mekana i sočna da će se sigurno tražiti komad više.

Napisala: Alisa Nenadić

Za biskvit:

8 žutanjaka pjenasto izmiješajte s 200 gr šećera, 2 vrećice vanilin šećera i prstohvatom soli. Dodajte 200 gr mljevenih oraha, 2 jušne žlice krušnih mrvica, 2 jušne žlice brašna, 1 vrećicu praška za pecivo, čajnu žlicu cimeta, koricu jednog limuna, rum po želji. Nakon što ste sjedinili sve sastojke, dodajte snijeg 8 bjelanjaka i ručno ih umiješajte u smjesu. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva cca 45 min.

Za kremu:

Električnim mikserom pjenasto izmiksajte 8 cijelih jaja, 180 gr šećera, 70 ml ruma te tu smjesu nastavite ručno miješati na pari (voda u loncu ispod ne smije ključati), lagano miješajući kada se smjesa zgusnula i skuhala, dodajte 100 gr čokolade te miješajte dok se čokolada ne istopi te stavite smjesu hladiti. Nakon što se ohladila, umiksajte 250 gr maslaca sobne (!) temperature.

Izrežite biskvit na slojeve željene debljine i mažite kremom, ukrasite po želji. Tortu je potrebno ohladiti preko noći u hladnjaku. Najbolje ju je posuti krupno narezanim orasima, ja orahe uvijek prethodno tostiram i tako budu fino hrskavi i jače arome.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA