29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupanija nastavlja ulagati u zdravstvo: Medicinska oprema isporučena ambulantama u Veloj Luci...

Županija nastavlja ulagati u zdravstvo: Medicinska oprema isporučena ambulantama u Veloj Luci i na Mljetu

Zamjenica župana Žaklina Marević sa suradnicima nazočila je u utorak primopredaji digitalnog ortopana vrijednog 122.500,00 kuna Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ u Veloj Luci. Ovaj vrijedan medicinski uređaja nabavljen je u okviru provedbe projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Prošli tjedan, u okviru provedbe navedenog projekta, u Ambulanti dentalne medicine Goveđari na otoku Mljetu, koncesionarki dr.med.dent. Sanji Trutina Trogrlić isporučena je stomatološka stolica u vrijednosti od 123.500,00 kuna. Podsjećamo da je Dubrovačko-neretvanska županija u kolovozu ove godine uložila 85.862,50 kuna, za popravak i sanaciju objekta i pripadajućeg okoliša Ambulante Babino Polje na Mljetu, temeljem Sporazuma o financiranju radova uređenja objekta i okoliša Ambulante Mljet u Babinom Polju, sveukupne vrijednosti 165.862,50 kuna.

Kroz naredno razdoblje provođenja projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ očekuje se isporuka i ostale medicinsko-tehničke opreme Domu zdravlja „Dr. Ante Franulović“ i Domu zdravlja Dubrovniku za ambulante na Koločepu, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina) u iznosu oko dva milijuna kuna.

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem kvalitetnijeg standarda zdravstvene zaštite, te će se navedenim ulaganjima kroz provedbu projekta, povećati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga na zadovoljstvo žitelja Županije.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA