32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupan Dobroslavić predsjeda sastankom radne skupine Odbora regija

Župan Dobroslavić predsjeda sastankom radne skupine Odbora regija

Župan Nikola Dobroslavić predsjeda sastankom radne skupine Odbora regija za odnose sa zapadnim Balkanom. Tematska sjednica o Albaniji odvija se u očekivanju otvaranja pregovora o pristupanju s Albanijom i Sjevernom Makedonijom nakon nedavnog skidanja veta od strane bugarskog parlamenta.

“Albanija se dobro priprema za članstvo u EU, predana je tom cilju i zaslužuje početak pregovora” – istaknuo je u okviru svog izlaganja župan Dobroslavić.

Teme sastanka su „Ususret zajedničkom savjetodavnom odboru s Odborom regija“ koji je ključni instrument za pripremu lokalnih i regionalnih vlasti za članstvo u EU, zatim „Općine za Europu“, strateški projekt koji je uspostavila delegacija EU-a u Tirani zbog jačanja upravljačkih kapaciteta albanskih općina povezanih s EU-om te radi dopiranja do građana i lokalnih uprava s pomoću informacija o Europskoj uniji, njezinim politikama, programima i fondovima. U skladu s općom temom Dana proširenja EU 2022., posvećenoj mladima, radna skupina uvrstila je i temu „Mladi i inovacije“. Mladi su po definiciji izvor najsvježijih ideja, a njihovim sudjelovanjem u društvenim inicijativama i novoosnovanim poduzećima sprječava se odljev mozgova i stanovništva.

Na sastanku uz članove Odbora regija sudjeluju veleposlanici, predstavnici Europske komisije, predstavnici organizacija civilnog društva i regionalne i lokalne uprave iz Albanije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA