31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021Vlahušić pozvao građane da šetaju njegovom šetnicom i parkom, a Frankovića prozvao...

Vlahušić pozvao građane da šetaju njegovom šetnicom i parkom, a Frankovića prozvao zbog betonizacije

Danas je održana konferencija za medije na šetnici između zgrade Grawe i Atlant centra na kojoj su kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić i kandidatkinja za zamjenicu Nataša Gabričević govorili o Motovjerni i prometnim rješenjima ovog dijela grada.

”Mnogo je problema u ovom dijelu grada. I dalje je neadekvatno riješena ulica bana Jelačića, ali ondje možemo malim zahvatima pomoći građanima. Park u Čokolinu koji datira još iz mog djetinjstva, također zaslužuje obnovu.

Otvorit ćemo građanima Montovjerne garažu Studentskog doma, gdje će stanovnici moći već ovo ljeto parkirati u njoj na 150 mjesta.“ – rekla je kandidatkinja za zamjenicu Nataša Gabričević.

”Ovdje se vide dva Dubrovnika, Vlahušićev i Frankovićev. Vlahušićev je šetnica s parkom između Grawea i Atlant centra, Gruški bazen s javnim prostorima u prizemlju, drvoredom, muzejem vaterpola. Široki pješački prostori u zelenilu, kako i treba izgledati poslovni centar grada.

Tako se trebalo i nastaviti, ulica Nikole Tesle od parka Batale, trebala je imati četiri prometna traka  i obostrani pješački nogostup. Tri novoizgrađene zgrade s više stotina stanova i mjesta u garaži trebali su izlaziti posebnim priključnim trakom, kako se ne bi radio prometni  čep, čak i danas kada nema turističke sezone. A što smo dobili, samo dvije trake, uski nogostup, trafostanicu u nogostupu.  Odluku o ukidanju javnih površina za vozila i pješake donio je Mato Franković, protivno mišljenju prometnih stručnjaka koji su predlagali četiri traka i obostrane nogostupe. ” – rekao je Andro Vlahušić.

”Postoje legalni investitori koje daju nerealne zahtjeve ali zato i postoji gradonačelnik! Postoje građani grada, ne postoji samo beton, zgrade i stanovi. Vlahušić je predložio održivo prometno rješenje, ali sadašnja vlast je poklonila investitorima ovaj prostor.”

”Ja pozivam građane da šeću Vlahušićevom šetnicom, parkom, ispred stadiona. Htjeli smo napraviti ovdje dubrovački mini Champs Elysees, ali nažalost to sada neće moći biti moguće jer je Mato Franković investitorima prodao interese grada.“ – zaključio je Vlahušić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA