26.8 C
Dubrovnik
Subota, 2 srpnja, 2022
NaslovnicaIzbori 2021Dobroslavić: Pozivam Vas da mi date svoje povjerenje, nisam i neću vas...

Dobroslavić: Pozivam Vas da mi date svoje povjerenje, nisam i neću vas iznevjeriti

Županijska lista HDZ-a i partnera na čelu s kandidatom za župana Nikolom Dobroslavićem danas je s konferencije za novinare poručila biračima kako su oni dosada svojom stabilnošću i kontinuitetom opravdali očekivanja građana te kako i dalje namjeravaju ispunjavati svoja obećanja. “Pozivam vas da nam date svoje povjerenje. Nismo vas, i nećemo vas iznevjeriti”, poručio je Nikola Dobroslavić.

Na početku se prisutnima obratio Branko Bačić, predsjednik ŽO HDZ-a ističući kako su Nikola Dobroslavić i HDZ opravdali očekivanja birača u tri mandata, koliko vode županiju, koja je, smatra on, u proteklih 12 godina postala puno bolje mjesto za život.

“Treća smo po indeksu razvijenosti najbolja hrvatska županija, najuspješniji smo po privlačenju sredstava iz EU fondova, čak 7 milijardi kuna, a to je dokaz kako imamo i tehničke kapacitete. Svaka četvrta kuna iz proračuna RH ulaže se u pomorsko dobro u našoj županiji. HDZ vodi čak 17 od ukupno 22 jedinice lokalne uprave u DNŽ. Od 17 općina s njih 13 upravljaju hadezeovci, od 5 gradova na čelu njih 4 je HDZ. Naš cilj na ovim izborima je osvojiti sve lokalne jedinice i zaplaviti cijelu županiju. Stabilnost i kontinuitet jamac su prosperiteta. Tamo gdje se događa česta promjena vlasti, nastupa stagnacija. Mi smo sada pred prilikom da uložimo 180 milijardi kuna iz Plana oporavaka i EU fondova. To treba znati iskoristiti. Mi smo dokazali da to znamo.Pozivam vas da birate Nikolu Dobroslavića i našu veliku koalicijsku listu HDZ-HSLS-HSU-HS na županijskoj i Mata Frankovića i listu koju nosi Zrinka Raguž na gradskoj razini”, kazao je Bačić.

Kandidat za Župana Nikola Dobroslavić kazao je kako se u kampanji nije osvrtao na protukandidate, kao niti na njihove programe. Te kako je uvjeren u pobjedu.

“Nismo iznevjerili povjerenje birača. Ozbiljno smo odradili svoje obveze, transparentno i u dijalogu s građanima. Naša županija uskoro će biti povezana s ostatkom Hrvatske s Pelješkim mostom. Mi ćemo je nastaviti povezivati autocestom do Osojnika, brzim cestama i lukama. Spriječit ćemo zaslanjenje Neretve i osigurati navodnjavanje. Naša ozbiljnost, naši ljudi i stranka koja stoji iza nas su jamstvo da ćemo ostvariti ono što smo ovdje obećali. Pozivam vas da nam date povjerenje jer vas nismo, i nećemo vas iznevjeriti”, zaključio je Dobroslavić.

Na pitanje novinara o ponudama koje su stigle za CGO Lučino razdolje, a koje su dvostruko veće od procijenjene vrijednosti, Dobroslavić je kazao kako tu nema nikakve sramote ni spektakla, već da je riječ o precijenjenim ponudama radi kojeg će se natječaj poništiti i ponovno raspisati.

I kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković dao je podršku Dobroslaviću i županijskoj listi ističući kako je Dobroslavić osoba koja se istaknula kvalitetnim upravljanjem županijskom u krizi, pri tom naglašavajući kako OB Dubrovnik u niti jednom trenutku nije bila prekapacitirana, što je bio slučaj i u Puli i u Varaždinu. Pozvao je birače da biraju one koji su se dokazali.

Na pitanje novinara, kako komentira odluku Stožera da se na dan izbora preko granice s BiH može prelaziti bez ograničenja, Branko Bačić je kazao kako je takva odluka bitna za demokraciju i pozvao sve koji imaju biračko pravo da izađu na izbore.

Među ostalim je odgovarajući na pitanja o pojedincima sa županijske liste te kandidatima s lokalnih razina istaknuo kako je Blaž Pezo, koji je visoko na gradskoj i županijskoj listi tamo opravdano jer je “jedan od najjačih kandidata poznat i prepoznat u Gradu i cijeloj županiji”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA