25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiValamarov objekt za smještaj radnika u Solitudu priprema se za oboljele od...

Valamarov objekt za smještaj radnika u Solitudu priprema se za oboljele od COVID-a

Nakon što je cijela Hrvatska, pa tako i Dubrovnik, situaciju s koronavirus nešto više od mjesec dana držala pod kontrolom, situacija se ponovno zaoštrava. Hrvatska ovih dana bilježi drastičan porast broja zaraženih, a porast novooboljelih zabilježen je i na području naše županije. U Gradu se ovih dana mogla čuti informacije da se objekt u vlasništvu hotelske grupacije Valamar, u Solitudu, namijenjen smještaju njihovih sezonskih zaposlenika, prenamjenjuje za prihvat osoba oboljelih od COVID-a.

Informaciju o prenamijeni objekta za smještaj zaposlenika u Solitudu, Kuće Valamar, potvrdili su nam iz Valamar Riviere.

“U dogovoru s gradom Dubrovnikom, objekt Kuća Valamar bit će prenamijenjen u objekt za smještaj oboljelih od COVID-a 19. Valamar je svoj objekt za ovu namjenu ustupio Gradu Dubrovniku na korištenje, a tko će se i po kojim kriterijima smještati u isti nije u nadležnosti Valamara, već Grada Dubrovnika i Stožera civilne zaštite Grada Dubrovnika” zaključili su iz Valamara.

Kako bi doznali tko će se i prema kojim kriterijima smještati u Kuću Valamar kontaktirali smo Joška Cebala, načelnika Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića.

Cebalo nam je kazao kako je još uvijek Vila Galeb, u Kuparima, u koju se može smjestiti 28 osoba i dalje primarni objekt za obaveznu samoizolaciju osoba pri ulasku u zemlju, dok nam je gradonačelnik Franković pojasnio tko će se smještati u Kuću Valamar.

“U slučaju većeg broj oboljelih od koronavirusa, teže oboljeli će se smještati u OB Dubrovnik, dok će lakše oboljeli biti smješteni u objekt u Solitudu, koji će se koristiti na isti način kao i Studentski dom u ožujku i travnju” kazao je Franković.

Podsjetimo, kad su u pitanju Valamarovi objekti u Dubrovniku, svoja vrata gostima otvorio je zasad jedino hotel Valamar Collection Dubrovnik President. Iz Valamara su potvrdili da će se danas, 15. srpnja otvoriti i Solitudo Sunny Camping.

“Razmatramo i mogućnost otvaranja ostalih objekata, međutim to će ovisiti o situaciji na tržištu i otvaranju letova” zaključili su iz ove hotelske grupacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA