27.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiUčenici do 4. razreda osnovne škole i maturanti idu u školu, ostali...

Učenici do 4. razreda osnovne škole i maturanti idu u školu, ostali online

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs objavio je da će učenici osnovnih škola od prvog do 4. razreda i učenici četvrtih razreda srednjih škola nastavu pohađati u školama od 18. siječnja. Svi ostali učenici osnovnih i srednji škola će od ponedjeljka nastavu pratiti po C modelu.

“Na Nacionalnom stožeru smo iskomunicirali ono za početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu, kao i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature koja se na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja”, rekao je Fuchs dodajući da će završni razredi ići po pojačanim epidemiološkim mjerama. 

“Završni razredi srednjih škola će ići po pojačanim mjerama, moći će se osigurati distanca. Od prvog do trećeg će ići online u ovoj prvoj fazi. S time mislimo da smo itekako smanjili moguće širenje epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih. Vjerujem da će svi uskoro biti u školama, zbog opreza idemo s ovakvim pristupom”, rekao je.

“Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, odnosno onog dijela koji je stradao u potresu, još uvijek razgovaramo s lokalnim tijelima je li moguće izvoditi nastavu na ovaj način ili će biti potrebno u nekim školama osigurati odgodu početka nastave”, rekao je Fuchs koji je kazao i kako će prvi ili drugi dan biti održana protupotresna vježba te da bi bilo dobro da se djeci koja dođu u školu pruži prihološka pomoć.

“Nema razloga da u ostalim školama gdje nije zahvaćeno ovom katastrofom škola ne krene kao u ostalom području Republike Hrvatske”, dodao je Fuchs.

Ponovio je kako učenici četvrtih razreda srednje škole već od ponedjeljka fizički idu u školu da bi se državna matura normalno provela. 

Kada bi se svi učenici mogli vratiti u škole?

“Morao bih baciti grah da znam kako će se razvijati epidemiološka situacija, ali nadam se vrlo brzo. To će biti sigurno jedna od prvih mjera koje će se popuštati”, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA