30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSKUPŠTINA DNŽ: Usvojen proračun za 2021.

SKUPŠTINA DNŽ: Usvojen proračun za 2021.

Na sjednici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije usvojen je prijedlog Proračuna za 2021. godinu, s projekcijama za 2022. i 2023., kao i rebalans proračuna za 2020. godinu.

Proračun za 2021. godinu usvojen je u iznosu od 1.011 milijardi kuna, od čega je županijski proračun 263,1 milijuna kuna, dok na proračunske korisnike ide 747,5 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je proračun razvojan i sadržava sve projekte koji su bili i ranije planirani.

”Nastavljamo s brojnim projektima od Centra kompetentnosti u turizmu, obrane donje Neretve od zaslanjenja, ostvarili smo osam projekata prekogranične suradnje s Italijom i realizirat će se dijelom već u idućoj godini. Sudjelovat ćemo aktivno u borbi protiv koronavirusa, kao i ove godine. Nadamo se povratku normalnom životu i da ćemo osloboditi zdravstvo od ovog pritiska. Moramo vratiti turizam na grane na koje smo naviknuli da jest. To neće biti moguće odmah, ali moramo raditi prema tome. Predložili smo jedan realan, razvojan, ali i štedljiv proračun. Stojimo kao i do sada iza svog prijedloga, osigurat ćemo uredno gospodarenje proračunom i uredno ispunjavanje obveza. Osigurat ćemo funkcioniranje i razvoj svih područja DNŽ”, rekao je župan Dobroslavić.
Govoreći o rebalansu proračuna pročelnica za financije Dragica Stanić istaknula je kako je proračun za ovu godinu rebalansiran na 1.026 milijardi kuna što je povećanje od 50 milijuna kuna.

U slopu toga županijski proračun smanjen je za 5,4 milijuna kuna, dok je na proračunskim korisnicima povećanje od 55,4 milijuna kuna.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako kako su ove godine smanjeni zakupi, koncesije na pomorsko dobro, a osigurana su sredstva i za zdravstvo, socijalnu skrb i EU projekte.

”Mi smo u teškoj situaicji dobro gospodarili proračunom. Dobro smo procijenili kretanja kroz ovu godinu, osigurali smo svim korisnicima proračuna uredno djelovanje. Nismo odustali od nijednog projekta, za sve je pronađeno odgovarajuće financiranje, a najviše nam je tu pomogla orijentacija prema fondovima EU. Našli smo sredstva za zdravstvo, Domove i škole u vrijeme borbe protiv koronavirusa. Imali smo i bespovratni zajam Vlade, zahvaljujem joj na tome. Mislim da ta sredstva nećemo koristiti ove godine, ali drago mi je da imamo ta sredstva na raspolaganju. Gospodarimo sredstvima odgovorno i štedljivo i zbog toga nismo imali većih potresa u ovoj izazvnoj godini. Želim tu pohvaliti našu pročelnicu za financije Dragicu Stanić, ali i sve ostale pročelnike koji su kreatori proračuna”, rekao je župan Dobroslavić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA